fbpx

Idag snoozade jag lite för länge (men fick dock 8 h sömn), så det blev lite bråttom på morgonen. Därför hann jag inte torrborsta eller köra min oil pulling som jag brukar. Hann dock dricka ungefär en liter källvatten och ta mina 8 piller chlorella/spirulina. Väl på jobbet tog jag en kopp te med pepparmint.

Vid lunchtid blandade jag min citronlemonad och tog även idag 2 (x3) teskedar MSM. Men idag har jag inte alls haft någon tillstymmelse av huvudvärk som jag hade igår, så imorgon höjer jag nog till 3 (x3) teskedar. Tog en sats till vid slutet av jobbdagen.

Efter jobbet blev det en efterlängtad teträff med min nyfunna vän Caroline, a.k.a. “min svampexpert” på 1k+k . Vi “parades ihop” av FourSigmaFood i höstas och det är bara så roligt att träffa en människa som man “klickar” med på första träffen, tiden bara försvinner och man pratar i timmar! (You rock, Caroline!)

Efter tekoppen tog vi en tur via Ekosoppi för att hämta lite lera som Jaana letat fram åt mig att blanda i min lemonad för att suga åt sig mera toxiner. På vägen dit fick jag dessutom min (förvisso väntade) mens, men jag hade dessvärre glömt min menskopp hemma imorse så Jaana fick dessutom bli en räddande ängel och bidrog med en ekobinda. (Tack Jaana!)

Ja, jag tycker mensen är värd att nämna nu, eftersom detta handlar om en utrensningsprocess. En annan intressant grej är att jag ofta blir väldigt chokladsugen dagarna före mens och första mensdagarna, men det har jag inte alls känt av nu,. Antagligen har jag fått tillräckligt av magnesium via saltvattnet jag drickar varje dag. Inte heller har jag känt av någon PMS, men å andra sidan har jag inte så farlig PMS, men lite kortare stubin brukar jag nu ha iallafall. Ingen mensvärk heller.

Efter detta begav vi oss mot Ritz för att lyssna på vetenskapsjournalisten, biokemisten och forskaren Ann Fernholm prata om Ett sötare blod. Det var Slow Food Ostrobothnia i samarbete med Vasa arbis som arrangerade föreläsningen. Slow Food Ostrobothnia är en ny satsning här som jag följt med lite sen starten, men inte haft möjlighet att (ännu) engagera mig så mycket praktiskt i. Det handlar alltså om att slå ett slag för ren, rättvis och god mat som helst ska vara lokalproducerad. Mycket bra initiativ!

Jag skrev för en par veckor om föreläsningen med Kostdoktorn och att jag gärna hade tagit del av lite mera djupgående information. Idag fick jag det av Ann! (Tack Ann!) Jag kommer att skriva mera ingående om detta i ett senare sked, men så där kort så handlade föreläsningen om hur modern forskning idag visar på att många sjukdomar (sjukdomar som är kopplade till farlig bukfetma och till diabetes: högt blodtryck, hjärtsjukdom, cancer, demens, fibromyalgi, fettlever, problem med ägglossningen och mycket mer) har sin grund i höga blodsocker och höga nivåer av det blodsockersänkande hormonet insulin och hur vårt allt sötare blod verkar rubba en rad känsliga system. Kroppen blir inflammerad och vårt tillväxtsystem löper amok. Hon gick verkligen in på djupet hur allt hänger ihop, om hormoner och hur de samverkar och motverkar varandra. (Jag gillar ju föreläsningar där man behöver vara alert och fokuserad!) Så både bekanta grejer sades och även en del nytt. Bland annat tog hon upp hur periodisk fasta påverkar kroppen på ett positivt sätt! Och det var förstås väldigt högaktuellt och roligt för mig! 🙂

Dessutom fick jag träffa en massa bekanta ansikten ikväll! Både underbara vänner, gamla bekanta, facebookvänner, såna som deltagit i mina kurser eller följer min blogg. Ja, det var så otroligt roligt!

Efter föreläsningen drack jag det sista av min citronlemonad och begav mig hemåt fylld av ny entusiasm över hur våra fantastiska kroppar fungerar och hur enkelt vi egentligen kan påverka vår hälsa genom att ta hand om oss själva! Och mitt humör har verkligen varit på topp hela dagen! Folk talar om att det är grått väder ute… Jaha, är det kanske det? 😉

Jag har iallafall nu, en dryg timme senare, druckit min saltlösning och skuttat runt lite och gjort lite improviserade magdansrörelser för att hjälpa till lite med sköljningen. Jag läste någonstans att det kan ta ett par timmar innan det är genom systemet… Pffst! Max 20 minuter!

En annan sak jag har märkt av i och med min mycket renande fasta, är att jag får en beläggning på tunga och tänder under dagen som jag inte annars brukar få. Det har antagligen att göra med de toxiner som ska ut. Men tungskrapan fixar ju tungan och tandborsten resten.

Nu blir det iallafall en liten stund soffsittande med familjen innan det är dags för läggdags igen. Natti, natti, go vänner!