fbpx

Igår kväll blev jag hungrig där innan läggdags. Eller kanske jag var mera sugen, jag vet inte riktigt. Och idag då jag vaknade var kroppen såå tröög. Fast jag steg upp en kvart tidigare så tog morgonbestyren nästan 30 minuter längre än vanligt! Och fast hur min hjärna hejade på så sa hela kroppen bara nej.

Väl på jobbet började trögheten ge med sig. Men efter att ha druckit min första liter citronlemonad (nu med en matsked MSM) kom huvudvärken. Och nu var det inte samma utrensningshuvudvärk som jag kände av tidigare i veckan, den liknade mera den migrän jag brukar få när jag har mens (vilket jag ju har som bäst). Fast det är ganska länge sen jag hade migrän senast faktiskt. Och den utvecklades inte till full migrän heller (tack och lov), men jag blev illamående och mot slutet av dagen började jag känna mig blek, svag och lite skakig.

Så då jag kom hem lade jag mig på soffan med djuren och försökte dricka lite vatten och sova bort huvudvärken – och det lyckades! Så jag begav mig till byns marthamöte där jag hade lovat bjuda på frukt och nötter ikväll. (Vi brukar alltså turas om med att fixa bjudningen varje möte och denna gång var det min tur.)

Början gick riktigt bra, men så kom huvudvärken smygande igen. Efter ett tag kom också illamåendet, så jag bestämde mig för att bryta upp och åka hem och vila istället. Jag blev igen skakig och svag på vägen till bilen, men då jag kom hem hade det rett upp lite igen. Men då bestämde jag mig för att juica en grape och en apelsin istället för citronlemonaden och efter att ha druckit det känner jag mig nu helt som vanligt igen! 🙂

Så hur ska jag tolka detta nu? Jag ser två alternativ:
1 – min kropp avgiftar som bäst nu, så det är bara att fortsätta.
2 – min kropp har fastat färdigt för denna gång och ber mig avsluta.

Jag är ju ganska envis av mig och kunde nog av bara ren envishet köra fastan en vecka till, men som jag skrev här tidigare handlar fasta (eller allt egentligen) om att ta hand om sig själv, lyssna till kroppen och vara god mot den!

Jag har ju tidigare bara kört periodiska eller korttidsfastor såsom 16:8, 5:2 och kortare vattenfastor på 1-2 dagar. En långtidsfasta räknas vara mellan 7 och 21 dagar och en traditionell citronfasta 10 dagar. Och eftersom kroppen svarade så bra på juicen ikväll, så har jag bestämt mig för att lyssna på den och avsluta fastan efter imorgon. Det blir alltså totalt en 7 dagars fasta.

Jag kan därför räkna detta vara min första långtidsfasta! Jee! Vi får se hur formen är imorgon så jag återkommer då och berättar hur det gått. 🙂