fbpx

Idag var den första lediga lördagen på många månader för mig. Det betydde att jag äntligen fick fara till Raawka på Brändö och luncha med min härliga vän Magda! Jag hinner annars aldrig till Raawka inne i veckorna eftersom de ligger för långt bort för att jag ska kunna ta lunch där och sen så stänger de samtidigt som jag far från jobbet. Svår ekvation, helt enkelt.

Raawka är Vasas enda ekologiska café som specialiserar sig på raw food. Där kan man äta lunch eller ta en smoothie, kaffe, te och ett underbart raw bakverk. Alla produkter är ekologiska, gluten- och sockerfria. My kinda place, alltså!

Jag försökte ta en liten portion idag med tanke på min nyavslutade fasta, men det var ju inte lätt när man fick se den delikata buffet de hade dukat fram! Så här bra gick det:

Fylld tallrik alltså… Men jag tuggade långsamt och noggrant! Det tog drygt en timme för mig att tugga i mig allt. Varje sekund njöt jag av smakerna, konsistensen och hela upplevelsen av att kunna äta. Dessutom hade vi en massa att “catcha up”, Magda och jag.
Jag borde väl ha avslutat där, men kunde inte motstå den raw chokladkakan som ropade på mig vid disken… Jag har längtat efter raw choklad så länge och dessutom kände jag av magnesiumbristen. 😉 Så det blev en bit raw chokladkaka med lite Pukka fänkålste som hjälpte matsmältningen. Magda tog en bit raw lingoncheesecakebit. Jag fick smaka och den var också otroligt fräsch och god.
Så befinner du dig i Vasa, besök Raawka! 
Och om du råkar bo i Vasa med omnejd: Jag har tänkt hinna dra igång vår raw food-studiecirkel i vår nu igen. Så om du vill komma med på våra träffar är det bara att ta kontakt. Vi brukar träffas ungefär en vardagskväll i månaden, men har haft en liten paus under hösten 2013. Vi brukar också ha uppskattade knytkalaskvällar. 😉 Du kan också gå med i Facebookgruppen Raw Food Finland för att hänga med i vad som händer!