Jag var på en givande föreläsning med Dr Suzanne Humphries igår i Vasa. Suzanne är njurläkare från USA som efter många år i branschen reagerade på att njurskador som uppstått efter vaccinering inte alls möttes med samma mottagande respons som när en njurskada uppstått efter annan medicin. Efter ett antal patienter med samma berättelser beslöt hon att fördjupa sig i vaccinfrågan och har idag spenderat ännu mer tid på detta än hon ens gjort på sin ursprungliga läkarutbildning.
![]() |
http://drsuzanne.net |
Hon har idag övergett sin mottagning och sin höga lön för att istället informera människor om vaccin. Och det hon säger är att läkare och vårdpersonal vet mycket litet om vaccin! De får mer eller mindre bara lära sig att vaccinera. Punkt. Därför är det var och ens eget ansvar att ta reda på fakta innan man beslutar för hur man tänker göra.
Jag kände igen en del från Linda Karlströms föreläsning som jag skrivit om tidigare här. Men Dr Suzanne fördjupade sig bland annat några saker som jag tänkte skriva lite om. Det blir bara ett ytskrap, så fördjupa er gärna själva.
Stelkramp
Igår tog hon ett särskilt intresse för tetanusvaccin, alltså stelkrampssprutan, eftersom det var efterfrågat redan på förhand från oss i publiken. Tetanus kommer från sporer, sporer som finns överallt egentligen. Vi har till och med ofta tetanussporer i vår tarm, i avföringen, och där gör den ingen skada alls. Tvärtom har det visat sig att det till och med kan ge immunitet mot stelkramp!
För att bli smittad av tetanus och utveckla stelkramp – som i obehandlad form kan vara mycket allvarlig och även leda till döden – behöver tetanussporen ett sår, död vävnad och avsaknad av syre. Detta betyder att om du får ett sår så är det viktigt att först låta det blöda i minst 10 sekunder. Blodet sköljer bort smuts, bakterier och virus från vår kropp.
Efter det är det viktigt att rengöra såret och plocka bort eventuell smuts som finns kvar. Rengör genom att använda saltvatten och kolloidalt silver. Sen ska man absolut inte sätta på plåster, eftersom det håller bort syret. Låt såret andas! Och ta stor dos C-vitamin (sodium ascorbate), eftersom C-vitamin stoppar stelkramp! Både oralt och lokalt. Sen är det förstås viktigt att äta näringsrik och giftfri mat i övrigt.
Vi testning på möss upptäckte man att möss som fick tetanus, men ingen C-vitamin, dog.
Möss som fick C-vitamin före vaccineringen klarade sig alla utan stelkrampssymptom.
Möss som fick C-vitamin efter vaccinering fick svaga symptom, men alla klarade sig.
Möss som fick tetanus och hade hunnit utveckla symptom och först då fick C-vitamin så fick inga fler symptom och alla överlevde.
Och de möss som hade fått tetanus och allvarliga symptom och sen fick en större dos c-vitamin överlevde också alla de. (Källa: PMID: 5986216)
Barnets immunförsvar
Dr Suzanne pratade även om det lilla barnets immunförsvar. Det startar redan efter befruktningsskedet. Därför är det viktigt att den gravida mamman inte utsätts för stress från t.ex. vaccinering, sjukdomar och liknande. Det är också viktigt att hon inte utsätts för skadliga kemikalier i miljö och mat, rökning eller liknande.
Barnet immunförsvar påverkas förstås av generna. Men det är inte hela berättelsen. Immunförsvaret påverkas också av epigenetisk stress från mamman och detta kan ge både kort- och långsiktiga effekter. Barnets immunförsvar påverkas i fosterstadiet i mammans mage av fostervattensprov, strålningen från ultraljud, samt mammans kemikalie-, samarin-, antibiotika- och alkoholkonsumtion.
Vid och efter födseln kan följande yttre faktorer påverka immunförsvaret negativt: kejsarsnitt, tidig avnavling, gulsotsbehandling med blåljus (mamman ska ta c-vitamintillskott under graviditeten för att undvika gulsot), febernedsättande medicin och vacciner så klart! Dessutom är det viktigt att barnet får mycket näring från ekologisk, obesprutad, färsk mat, D-vitamin, mineraler. Också mammans kost är viktig och hon behöver bland annat extra mycket folsyra. Genom att amma ger man barnet bra bakterier och stamceller som hjälper deras immunförsvar. Dr Suzanne rekommenderar helamning de 6 första månaderna och gärna att man fortsätter amma tills barnet är 2 år gammalt.
Barnet är alltså varken utan immunförsvar eller har ett fullt aktivt immunförsvar då det föds. Det ligger i vila redo för aktivering sen då det behövs.
Detta var ett skrap på ytan från gårdagens föreläsning. Jag rekommenderar att ni läser hennes bok Dissolving Illusions som handlar mycket om historian kring vacciner. Ni kan också bekanta er med den svenska boken Vaccinationer: risker och skador som verkligen kan hjälpa dig fatta beslut gällande huruvida ni önskar vaccinera eller inte.
Läs mera på Dr Suzannes egen hemsida: http://drsuzanne.net/
Och kom ihåg att också hålla er uppdaterade på Linda Karlströms hemsida: http://vaccin.me/