fbpx

Förra helgen var något alldeles spektakulärt! Jag reste ner till Helsingfors tillsammans med min man för att träffa och få lära från en av världens främsta pionjärer inom hälsa för ett långt liv: David Avocado Wolfe. Fadern till dagens SUPERFOODS! Det är tack vare honom det finns superfoods att tillgå nästan överallt idag.

En svängom med salsakungen David Avocado Wolfe. 

Vi reste ner på lördagen för att först vara med på Smoothie-SM som ordnades för tredje året i rad. Ingen av oss deltog i tävlingen, men min vän Christoffer var arrangör för det hela så jag lekte lite hjälpreda och mina vänner Mia och Annamaria deltog i tävlingen. Mia (som jag faktiskt lärt känna på en av mina smoothiekurser) fick en fjärde plats och Annamaria lyckades med en andra plats. Inte illa pinkat.

Mia Majasaari (höger) tävlade i första omgången.

Annamaria Ruotsala tog sig till finalen och blev tvåa.

Där han jag träffa herr Avocado och sitta och prata ostört en stund om meteoritnedslaget i Söderfjärden (där vi bor), norrsken och Island med sina varma källor och alvernas dal. Sen drog tävlingen igång. Vinnaren åkte hem med en gyllene Vitamix och lite andra varor med ett sammalagt värde över 5000€. Häftigt pris alltså!

Vinnaren (höger) får sina pris.

Sen på kvällen deltog vi i ett Chocolate Salsa Party. David Wolfe berättade om chokladens historia och sen fick vi lära oss dansa salsa. Det var jättekul! Sen fick alla chokladsmoothies gjorda av Annamaria.

Och chokladens historia.

På väg till hotellet med älsklingen.

Men söndagen var den stora dagen denna helg. Då skulle vi delta i ett heldagsseminarium med Avocado. Vi hade VIP-biljetter så vi fick lite mera program än de övriga, och vi dök upp 45 minuter innan för att få de bästa platserna: längst fram i mitten. David bjöd på lite choklad och Hops X factor och tog mig på en sväng om medan vi väntade på att folket skulle strömma till!

David Wolfe och Christoffer Westerlund gör magi.

Under dagen bjöds vi på underbara smoothies och en mättande raw food lunch. Dessutom fick vi också varsin VIP-kasse med häftiga produkter.

Huvudtemat för dagen var pigmenten i maten. Har du kanske hört talas om karoten och lykopen? Det som ger grönsakerna, frukterna och bären sin färg. En antioxidant ÄR en färg – de är inte färgade! Om vi ser på lykopen är det alltid rött och det kan inte vara en annan färg, för det ÄR färgen röd! Likaså B12 är alltid röd. Q10 och K-vitamin är alltid gult, quercetin och resveratrol är gul, klorofyll är alltid grönt (och döljer andra färgpigment som gömmer sig under det gröna) och så vidare. (Vi pratar alltså inte alls om karamellfärg här.) Jag kommer snart att skriva mera ingående om detta i ett annat inlägg.

Av vegetabiliska pigment tar vi upp ca 5% om vi äter grönsaken som den är. Om vi mixar den (smoothie) och tillsätter fett (såsom avokado, olja eller frön/nötter) kommer vi åt 40%. Om vi dessutom låter den bli varm (så varm att den är het men drickbar) kommer vi åt 60% av antioxidanterna! Men låter vi den svalna sjunker också antioxidantabsorptionen.

Och vill du bli glad så är den gladaste maten den som innehåller mest gult quercetin:

  1. Kapris
  2. Johannesört
  3. Lök

David pratade också lite om barnmat. Det är viktigt att amma minst 1 år för att barnet ska kunna utveckla sitt immunförsvar på bästa sätt, gärna 2 år. Den bästa maten att introducera är avokado och det kan man göra vid ca 9 månaders ålder. Man kan blanda det med modersmjölken till en början. Sen är den bästa maten superfood! Så högkvalitativ superfood och superörter är säkrare än vanlig mat och det bästa för små barn.

Han berättade även om benmärgsterapi, då man drar benmärgsvätska ur skelettet (höftbenet) och ger tillbaka det till kroppen intravenöst. Detta dropp ska man ta emot 5 gånger (tror jag det var) med någon månads mellanrum. Det har visat sig ge snabba tillfrisknanden med även svåra och långvariga sjukdomar, såsom reumatism, inflammationer och värk. Tyvärr görs mig veterligen inte detta i Finland eller Sverige. Tar man benmärgsprov här, så slänger man bort det! Upprörande, eller hur?

Även svåra cancerfall har avstannat och ibland backat vid ozonterapi! Man injicerar alltså en ozongas in i kroppen och detta gör man upprepade gånger för att hålla det i shack. Spännande!

Min vän Markus Lundström såg till att vi hade tinktur så vi klarade oss.
Vi satt ju en hel dag så jag går inte in på allt i detta inlägg. Men David Wolfes nya bok “The Color Cure” kommer ut 7 april 2015 och den kommer att handla om just färgen i maten vi äter. Så den ser vi fram emot med spänning!

Här kommer fler foton från söndagen som duktiga Maria Tuominen fotograferat. Ni hittar fler bilder från evenemanget tillsammans med andra foton som hon tagit på hennes hemsida.

Djupa diskussioner och nya fina kontakter.

Raw and delicious!

Så god mat från Be Good Wellness Bar.

Avocado fick signera många böcker.

FourSigmaFoods Teemu Nyyssönen var också på plats!

The Best Chocolate Ever!

Jaakko Halmetoja, Christoffer Westerlund och David Avocado Wolfe.