fbpx

Lucka 18

Den verkligt kalla vintern verkar låta vänta på sig, så det där med igenfrusen vindruta är ännu inte det största problemet på morgonen. Men hur kul är det att sätta sig i bilen för att åka iväg och ha hela vindrutan igenimmad så man får sitta och vänta på att motorn ska bli varm innan man ser att åka iväg? Sådär lagom kul kanske. Men nu blir detta ett minne blott.

Anti-immspray för bilrutan
Medan det ännu är plusgrader ute kan du passa på och tvätta insidan av fönsterrutorna med detta anti-immspray för att hålla bort imman. Det är billigt, miljövänligt och enkelt. Dessutom doftar den underbart gott.
Ingredienser:
  • 2,5 dl varmt vatten
  • 2 msk ättika
  • 10 droppar citron eterisk olja (eller din favoritdoft)

Gör såhär:

  1. Värm vattnet och tillsätt ättikan.
  2. När det svalnat tillsätter du den eteriska oljan.
  3. Häll i en sprayflaska.
  4. Spraya på insidan av bilfönstren och torka dem kruttorra med en mikrofiberduk eller tidningspapper (dagstidning) som suger åt sig mycket fukt.
Bilrutorna håller sig imm-fria i åtminstone en månads tid och din bil doftar dessutom fantastiskt gott utan giftiga parfymer. Upprepa sen vid behov.

Obs! Det är viktigt att det inte är för kallt och fuktigt ute när du gör detta, annars är det svårt att få dem helt torra. Då kan du också ta till tipset nedan:

Tips!
Ibland har man fått in så mycket fukt i bilen att till och med denna spray kan ha svårt att hålla bort imman. Sätt då ett par deciliter ren kattsand i en gammal strumpa, knyt om och placera den på bilens instrumentbräda över natten. Kattsanden suger i sig fukten i bilen.