fbpx

Lucka 2

En hårinpackning är det bra att göra mellan varven. Dels är det skönt att ge sig själv tid och dels mår håret bättre. Jag brukar försöka göra hårinpackningar om helgerna så får det ta den tid det tar. 
Idag tänkte jag bjuda på en riktig dunderhårinpackning som sätter fart på hårtillväxten, vårdar håret och gör ditt hår glansigt och vackert.

Boostande dunderinpackning
Detta behöver du:
  • 2 msk ricinolja
  • 1 msk cayennetinktur
  • 1 äggula
  • 2 msk vatten
Blanda allt samman i en glasskål eller keramisk skål. (Undvik plast som kan ge ifrån sig skadliga kemikalier).
Tips! Cayennetinkturen kan du enkelt göra hemma genom att sätta 1 del cayennepulver i 2 delar sprit. Låt det stå i ett fönster helst sex veckor i en glasburk med lock och skaka om den emellanåt. Kortare tid gör den svagare. Sila sen av genom ett kaffefilter. Passar också om du vill smaksätta mat.
  1. Massera in i hårbotten. Använd handskar om du har sår på fingrarna, eftersom cayennetinkturen annars kan börja bränna. 
  2. Sätt på en duschmössa och en handduk så det håller värmen.
  3. Nu kommer du att känna en pirrande eller till och med lätt brännande känsla, så bli inte rädd. Det är av cayennetinkturen som stimulerar hårsäckarna. 
  4. Om du kan så låt det verka i 30-60 minuter. Bränner det för mycket så sköljer du ur tidigare.
  5. Skölj ur med svalt eller ljummet vatten. Hett vatten kan ge dig en trasslig äggröra!
Cayennetinkturen stimulerar “sovande” hårsäckar till att börja växa ut nya hårstrån igen. Men se upp så du inte får cayenne i ögonen! Skölj i så fall med mycket vatten.
Ricinoljan hjälper mot torrt hår och sätter fart på tillväxten så att allt börjar växa snabbare. Den innehåller också mycket näring såsom E-vitamin, mineraler och protein. Den kan du köpa i ekobutiken eller på apoteket.
Äggulan fungerar som balsam och ger ett starkare hår. Det blir också mjukare och glansigare.
Lycka till!
Inspiration och bilder från Organic Beauty Blogger.