fbpx

Nedräkningen pågår för föreningen SARA:s största turné någonsin! Bakom turnén står också den populär-vetenskapliga tidsskriften 2000-talets vetenskap. Och Morotsliv står stolt som den lokala arrangören i Vasa!

Missa inte chansen att få se och lyssna till några av Sveriges absolut duktigaste terapeuter, författare, läkare och experter! Förhandsanmäl ert deltagande på www.2000tv.se/anmalan. Vi ses i Vasa söndagen 14.6! Till Jakobstad kommer gänget den 13.6.

I detta inlägg ska jag presentera närmare Mikael Nordfors som är en av föreläsarna på Jubileumsgirot 2015.

“Ta saken i egna händer och skapa ett sunt hälsosystem!”
 
– Bli vän med dina mikrober!
 
“Mikael Nordfors, är läkaren ursprungligen från Stockholm som vad han ger sig in på visar oanade talanger. Han är virtous framför pianot och i sin ungdom var han en lovande basketspelare. Att vara bäst i klassen är ett utmärkande drag för Mikael, som därmed dragit på sig sina kollegors vrede.

När han upptäckte, med benägen hjälp från Einar Berg, hur snabbt och enkelt han kunde behandla piriformismuskeln med fingrarna och på så vis hos många patienter kunde få dem fria från besvärande värk varhelst den satt i kroppen, så fick han föra ett kringflackande liv. Den svenska avundsjukan drev honom först till Norge, där han fortsatte sin verksamhet tills ryktet hann ifatt honom. Nu har han sina bopålar i Köpenhamn, men ser hela världen som sitt verksamhetsfält.

Han har kommit till slutsatsen att det största hotet mot patienten är den egna läkarkårens rädsla att hamna utanför skråets skrankor. Rädda för att göra fel undviker läkarna att satsa mot det mål som borde vara övergripande. Det målet är att göra patienten frisk. Läkarens uppgift är att stödja patienten på väg mot det målet.

Läkaren måste göra sitt bästa, och den uppgiften har verkligen Mikael tagit på allvar genom att runtom i världen söka efter terapier mot exempelvis cancer. Inte att undra på att Mikael kan vara både humoristisk, sarkastisk och bullrig – för lika lite som kollegorna kan fånga in honom i den vita rockens fålla – lika svårtämjd är han på estraden.”

Ni kan alltså höra honom berätta mera om detta viktiga ämne i Vasa (Korsholms vuxeninstitut) 14.6.2015.

Berätta om evenemanget åt alla du känner och kom ihåg att förhandsanmäla så vi kan beräkna mängden kaffe och mat. Vi ses!