Ni vet ju redan att jag gillar lokala företag som drar sitt strå till stacken för att ge oss alla en bättre värld. För ett tag sen öppnade Annika i Kvevlax en nätbutik som heter Green Lily och hennes vision är att bidra till en renare värld genom att erbjuda hälsosamma och rena produkter som också är rättvist producerade. Musik för mina öron!

Tidigare i våras fick jag hem en efterlängtad matlåda i rostfritt stål från Green Lily. Jag var ivrig att börja använda den, fara på picknick, ta med min lilla matlåda vart jag än kunde tänkas behöva ett snack. Men sen kom vår flytt emot och picknicken fick vänta. Tack och lov är sommaren äntligen här och picknickarna kan avnjutas igen!

Jag har tidigare skrivit om att plastbanta och det är ett hett ämne idag. Vi försöker hålla bort plast från hela hemmet i allmänhet och köket i synnerhet. Därför är en matlåda i rostfritt stål väldigt välkommen, eftersom jag tidigare använt mig av glasburkar och glas kan gå lättare sönder.

Bild från http://ecolunchboxes.com.
Matlådan är inte så stor, faktiskt lite mindre än jag hade föreställt mig. Men den räcker förvånansvärt bra till ändå. Det följer även med en lite tunnare och en liten låda där man kan förvara frön, nötter, bär, små grönsaksbitar eller en dressing till salladen. Väldans praktiskt!

Jag har nu fått syn på en plastfri rakhyvel och glassformar i rostfritt stål för att kunna göra egen glass av smoothies – om nu sommaren behagar komma på riktigt, som de lovar! Utbudet växer hela tiden, så bekanta dig gärna med Annikas webbshop Green Lily och hitta dina egna favoriter.

   

Gillade du detta? Då kanske du också gillar följande