fbpx

Igår sändes en intervju med mig om att leva ekologiskt på Myteriet på Radio x3m. Personligen tycker jag att artikeln var ovanligt välskriven och jag var mycket glad över att de tog initiativet att tillsammans diskutera och fundera kring dessa frågor.

Jag har – som ni redan vet – plastbantat i flera omgångar så mängden plast kvar i vårt hem är minimal, men jag har några få plastprylar som jag har ännu inte hittat ersättning åt. Min Vitamix till exempel, men den är i alla fall BPA-fri! Jag har inte hittat någon mixer med samma eller liknande prestanda i glas. Ibland köper jag även torrvaror förpackade i plastpåsar, även om jag försöker köpa bara det som kommer i pappersförpackningar eller glas. Men i övrigt är köket i princip plastfritt. Inga plastkippor eller plastskedar.Rubriken “Hon äger inte en endaste plastpryl” blev kanske en aning missvisande (även om jag strävar efter det). Men den är “catchy” och fick folks uppmärksamhet, vilket förstås är bra.

När det skrivs i media om eko och hållbarhet finns de alltid de som reagerar defensivt – och attack är ju som känt bästa försvar och det kan man lätt göra anonymt i kommentarsfältet. Nå väl. Det var inte så farliga kommentarer och jag försökte nu svara så gott och diplomatiskt som jag kunde.

Att leva ekologisk betyder för mig inte alltid att avstå eller göra saker fanatiskt. Det handlar om att tänka igenom det man vill göra och försöka hitta bättre alternativ. Att göra det bästa av det man har och med det man kan! Det är kärnan av det jag försöker få fram i denna intervju.

Och många av er verkar ju ha förstått det. Så TACK för alla era fina kommentarer! De värmer mitt hjärta och ni är alla guld värda!

Och stort tack till Anka, Myteriet och x3m! Ni gör ett viktigt jobb!

Här kan ni höra inslaget och läsa webbartikeln!