fbpx

Sawadee ka! Så säger man när man hälsar här i Thailand.

Min första kokosnöt på denna resa. Men definitivt inte min sista! Himmelskt god!

Vi befinner oss nu i Chiang Mai som ligger mitt i Norra Thailands djungel. Chiang Mai är Thailands kulturhuvudstad och ett riktigt fruktparadis. Ett paradis för såna som mig! Här hittar man både raw caféer och ser skyltar om vegetariskt och veganskt överallt. För att inte tala om alla smoothies och juicer!

Redan första dagen hittade vi ett litet café som heter Juicy4U. Där får man beställa vetegrässhots, raw smoothies och både frukt och grönsaksjuice. De har också raw pajbitar till efterrätt. Sen finns det också lite “vanligare” mat som sallader eller ekologiskt pitabröd som man får fylla med 10 olika fyllningar såsom sallad, avokado, rödbeta, morot, rödkål, oliver, gurka… You name it! Också en del thairätter har de. De serveras alltid med ekologiskt brunt ris. Så gott!

Torsdagens lunch på Juicy4U: stekta grönsaker med cashew och eko brunt ris.
Raw limepaj till efterrätt. Svampkaffet från FourSigmaFoods hade jag med själv.

Vi har också hittat en oas mitt i stan, Clay studio. Ett ekologiskt café som är som en liten djungel, fylld av lerstatyer och porlande vatten. Ekorrarna hoppar och klättrar i träden och fjärilarna dansar runt oss där vi sitter och jobbar på vårt nya “kontor”. Tror ni mig inte? Nej, det förstår jag. Det är nästan för bra för att vara sant. Så jag har bildbevis!

Eftersom här inte finns stränder så är det heller inte lika mycket turister, vilket är ganska skönt. Man få gå i fred på gatorna utan att bli “överfallen” av försäljare och inkastare. Det enda vi egentligen märker av är Tiger taxi, små röda “flakabilar” som tutar åt en. Det är en fråga om man vill ha taxi. Men det vill vi inte. 
Vi går nämligen långa sträckor varje dag. Första dagen blev det över 16 km och nu på eftermiddagen har vi redan passerat 10. Vi tänkte att vi skulle ha 12 som minimi varje dag och det ser ut att gå väldans lätt.

Dagens lunch: Mango/dragonfruitsmoothie och en kokosnöt.
Vi kommer att göra videos på Youtube om vår resa i Asien, och den kommer vi att göra på engelska. Ni kan följa oss genom att prenumerera på vår kanal. Jag återkommer så fort den är uppe. (Läs: Så fort vi kunnat bestämma oss för vad den ska heta!)

Får jag fresta er med dagens frukost?

Den kanal jag uppdaterar varje dag nu är mitt Instagramkonto. Så följ mig där! Vi ses!

Bästa kontoret ever!? I think so!