fbpx

Jag har lämnat vackra, underbara Chiang Mai i Norra Thailand. En stad som jag kommit att älska för sina färska frukter och ekologiska och makrobiotiska caféer. De färskjuicade vetegrässhottarna och den svalkande friska, hemlagade kombuchan. Det glada folket och de mysiga gatorna. Jag kommer definitivt att komma tillbaka hit!

Vår resa ner blev 1500 baht /pers, dvs ca 36 €. Om vi tagit flyg hade den blivit att kosta åtminstone 3-4 gånger mer. Vi tog en buss på torsdag kväll och körde genom natten ner till Bangkok. Bussen hade svinkall A/C, men inga filtar. Som tur var hade jag en scarf i min lilla ryggpåse som jag virade om mig. Jag sov inget vidare den natten.
Vi hade ett stopp på en utfodringsanstalt, en ABC-liknande anläggning, där vi fick mat som ingick i resans pris. En disk på ca 20 meter med olika matstationer som framför allt en massa kineser köade till. Vi fick nudlar med grönsaker och griskött… Jag tvingade i mig lite av nudlarna med grönsaker. Jag äter inte griskött, så jag pillade bort köttbitarna och tuggade mekaniskt. Det är det mest osmakliga jag ätit på länge och det blev inte många tuggor innan jag gav upp.
Kl 5:30 anlände vi till Bangkok. Trötta och yra tog vi in på närmaste hostel för att få några timmars sömn. Första rummet vi fick luktade så pass illa av mögel och annat odefinierbart att vi gick och bad om att få byta rum. Nästa var lite bättre med luktade också av mögel. Suck. Men vid detta lag var vi så trötta så vi tog rummet. 11€ och inga kryp under madrassen i alla fall… Jag tog en snabb dusch och somnade genast. Vi vaknade 11-tiden och begav oss ut på stan.

 

Vi hittade ett mysigt ekocafé som heter Ethos. Där fick vi en jättegod blåbärskombucha och smoothies. Genast kändes allt mycket bättre. Vi vandrade runt några timmar. Fick en skön rygg, huvud, nackmassage och åt lite god och billig thaimat. Sen begav vi oss mot Thai Srirams kontor för att vänta på bussen som skulle ta oss vidare.
Kl 20 for vi vidare söderut. Denna buss var bättre än den förra. Jag hade nu laddat min ryggpåse med kofta och extra scarf, men här hade vi tack och lov filtar. Vi sov mycket bättre denna natt och på morgonen anlände vi till Don Sak i Surat Thani, där en färja väntade för att ta oss vidare till Koh Phangan.
Kl 13:30 på lördagen anlände vi till Koh Phangan. Vi blev så klart överrumplade och erbjudna taxi genast vi steg av, men vi avböjde vänligt och gick 300 meter för att få en taxi till rätt pris. 150 baht (ca 3,60€) kostade taxin som skulle ta oss 10 km till vårt boende. Lite dyrt så där relativt sett (vi åkte taxi för 40 baht/pers eller 0,50€ i Chiang Mai), men taxi här på ön är förhållandevis dyrt. Väl på plats hyr man istället en moped för 180 baht / dygn, dvs. 5,50€ + bensin. Det blir mycket billigare.
Kvällen närmade sig och vi gick ner till stranden för att få oss en bit mat. När jag såg havet med de avlägsna bergtopparna som steg ur havet i den dimmiga horisonten och solen som sakta sänkte sig i det turkosblåa havet medan den gav en färgsprakande show över himlavalvet, kände jag hur glädjen bubblade upp i mitt inre och hur tårarna trillade ner i över min kinder av lycka över det vackra landet.
Vill ni ser fler bilder? Följ oss då på Instagram eller Facebook!