fbpx

Idag firas kladdkakans dag! Eftersom jag inte har tillgång till kök och kan improvisera ihop en ny kladdkaka dagen till ära, så får jag istället ta en titt bakåt och bjuda er på mina 5-i-topp raw kladdkaksfavoriter.

Vi börjar så klart från femman och tar oss stegvis närmare vinnaren… Klicka på rubriken för att komma till receptet.

5. Raw jordgubbs- och chokladtårta

På femteplatsen hittar en gammal favorit från ett par år sen.

Knepigast med denna är timingen. Är den för kall blir den svår att skära upp, men tar man fram den ur frysen för tidigt så hinner den bli rinnig. Men just där mittemellan är den underbart god.

Och lämna inte bort granatäppelkärnorna, för det är de som verkligen lyfter tårtan till femteplatsen!

4. Raw chokladtårta med lemoncurd

För den som gillar fräscha och eventuellt lite syrligare kakor är denna underbar och förtjänar verkligen att få vara med på denna lista.

Citrontäcket smälter efter ett tag också på denna och det är just det som gör den läcker, för detta täcke är inte lika tjockt som femmans. Ett måste för citronälskaren!

3. Raw chokladtårta med jordnötssmör

Jag älskar jordnötter och jordnötssmör! Och om du är som jag kommer du att älska denna. En klar bronsmedalj!

Mitt hetaste tips är att tillsätta hela eller grovhackade jordnötter i glasyren. Det lyfter tårtan till nya höjder! Börjar snålvattnet rinna ännu?

2. Raw chokladtårta med hallon

Denna tårta var ursprunget till mina raw chokladrutor med hallon och en av favoriterna om man frågar våra sommargäster. En klar silverplats!

De fräscha, smått sötsura hallonen och den läckra chokladbottnen sätter den här lätt på en andraplats. Den kan också göras med bara en chokladbotten och hallonfyllningen på topp. Läcker som bara den!

1. Raw chokladtårta med citrontäcke och jordgubbar

Och trumvirvel, tack……! Tadadadaa! Vinnaren! Guldmedaljen! Och den tårta jag satt och dagdrömde om senast igår faktiskt. 
Den här kan du förvara i frys, men även i kylskåp ett par dagar. Och du behöver inte vara rädd att denna smälter iväg. 
Den är krämig, somrig, fräsch och kladdig som en kladdkaka ska vara. Perfekt, om ni frågar mig.