fbpx

Här kommer en kort uppdatering över vår första vecka i Finland.

ilathailandgunga

Ett sista besök till Old Town före resan går hemåt mot Finland.

Förra veckans tisdag landade vi i ett (tack och lov) soligt och vackert Vasa. Trötta var vi efter 24 timmar på resande fot och dålig sömn, men oj så roligt att få träffa familjen igen! Mamma lagat mat och syster hade tvättat sängkläderna och satt på värmen i vår stuga. Så otroligt skönt att landa.

Onsdagen åkte vi in till Vasa för att besöka Ekosoppi och fylla på förråden och kvällen och hela torsdagen packade vi upp och städade både inomhus och utomhus. Fredag förberedde vi lördagens fest när vi bjöd över alla våra vänner som vi inte träffat på över 8 månader. Vi började kl 14 och efter nattbastun gick vi och sova kl 6 på morgonen. Det var en så rolig fest och jag var så himla lycklig över alla som kunde komma!

Nu har vi kommit in i rutiner igen och lagade en efterlängtad sjögräslasagne med älsklingen igår. Och så sprang jag första löprundan på dryga milen imorse innan jag tog itu med jobbet. Så skönt!

Ganska kul att vara ute också. Plötsligt får jag så mycket hälsningar och glada kommentarer från både kända och mera okända människor som följt oss på vår resa. Det känns lite konstigt när “alla känner apan och apan känner ingen”. Men det är jättekul! Och det är också fint att vi kunnat dela lite thailändsk värme här hemma när vi varit borta.

Så tillbaka till vardagen. Jag har haft problem med postens avtal som behövs så att jag ska kunna skicka iväg bokbeställningarna. Så om ni beställt bok får jag be er om lite tålamod! Jag har gjort allt jag kan och nu måste jag bara vänta på att registreringssystemet börjar fungera så kan jag aktivera allt och skicka iväg böckerna. Jag har haft kontakt med posten många gånger och de hjälper så gott de kan. Jag hoppas få iväg dem idag!

tjarlax

Nattsolen blänker i fönstren hemma och vi njuter av finska solnedgångarna.

Borta bra med hemma bäst?

Hur känns det då? Härligt att vara hemma så klart! Men ska sanningen fram är det nog lite blandat. Vi hade ingen önskan om att lämna Koh Lanta, men längtade så klart efter familj och vänner.

Det tråkiga vädret vi hade i slutet av veckan här i Finland var också en prövning, men tack och lov har vi också fått underbar sol och vackra solnedgångar. När det är kallt och regnar tär det på humöret.

Och katten Sleepy är så kramsjuk och lycklig över att ha oss hemma igen. Men sorgen och saknaden efter Mira (vår hund som dog en månad innan vi kom hem) kom tillbaka med nästan full styrka. Vardagen här hemma är så tom utan henne och saknaden en konstant påminnelse…

Mera Thailand?

Javisst! I januari bär det absolut iväg tillbaka till Thailand. Vi bokade redan huset för nästa resa innan vi lämnade ön. Ser fram emot att få komma tillbaka.

Men nu ska vi njuta av den finska vackra, ljusa sommaren och umgås med våra nära och kära så mycket vi hinner. Och jobba med bloggen och boken däremellan förstås. Och ser ni mig ute på stan, ropa gärna hej! 😉

Ps. Fick nyss meddelande av härliga Hanna på Radio Vega att min intervju om livet som digital nomad i Thailand kommer i repris på midsommardagen. Alltså lördag, kl 12:15 – ifall du missade det förra gången! 😉

 

finsol

Solnedgången vid Klippan i Finland.