fbpx

Jag tar ett djupt andetag och suckar ett avslappnande och njutningsfyllt “Aaaaah!”. Oj, så jag älskar livet just nu! Hög av lycka, kärlek och energi från underbara människomöten.

Denna helg har jag spenderat i vackra Nystad på Natural High Healing festivalen. Den ordnades i år för femte gången i fyra dagar och lockade över 700 glada människor från hela världen som samlades på ett litet, mysigt ställe som heter Narvilinna. Festivalen hade ett brett utbud av olika yogastilar, tantra, dans- och rörelseworkshops, musik och ljudmeditation, föreläsningar, behandlingar, god, vegetarisk mat och skön gemenskap.

7

Den liknade lite festivalerna på Ängsbacka som jag varit på tidigare. Människor ser varandra i ögonen och ler när de möts, kramar räcker mycket längre än bara några sekunder, alla hjälper varandra och visar respekt och omtanke. Man kan lämna sina saker utan uppsikt utan att behöva vara rädd för stöld eller vandalism. Man känner sig väldigt trygg och avslappnad på ett sånt ställe.

Fredag

Festivalen startade på torsdagen, men vi åkte ner först på fredagen. Så här med facit på hand var det bra med tanke på att torsdagen bjudit på en del regn, men jag hade dock gärna varit där längre än de tre dagar vi deltog. Jag hade med mig ett par vänner också, Tiina och Daniel, och vi startade från ett regnigt Närpes. Men kring Björneborg började molntäcket spricka upp och när vi anlände till festivalen var det strålande sol och sommarvärme.

10

Vi betalade våra armband och övernattning och strax därefter träffade vi på vänner och bekanta på löpande band. Jag och Daniel hade bokat plats tälthotellet, medan Tiina hade med eget. Vi skulle sova i ett slags militärtält och där fanns uppvärmning och man fick egen (oanvänd) sovsäck och liggunderlag och tältet delade man med 10 andra festivaldeltagare. Dessutom fick man tillgång till bastu, dusch och vanlig WC. På området fanns också en liten grävd vattengrop där man kunde bada. 2 km längre bort fanns en insjö dit man också kunde gå och bada och basta gratis.

När vi betalt in oss började vi bli lite hungriga och besökte då min vän Lasse, också känd som Rastachef, som bjöd på en läcker kokosgryta.

9

Sen hjälpte vi vår vän Tiina att sätta upp sitt tält och så installerade jag och Daniel oss i tälthotellet. Sen gick vi till “Happy MainStage” som var det stora huvudtältet för många programpunkter. Där kunde man då dansa till tonerna av didgeridoo och andra mera och mindre ovanliga instrument.

14

1

Vi besökte också tälten med kläder, smycken och rökelser. Druiden och shamanen Francis eldade en rökelse som var framtagen speciellt för denna festival. Angel’s Delight hette den. Den doftade alldeles underbart av olika finska kryddor, örter, kåda, harts, rötter, blommor, bär och eteriska oljor, så jag köpte hem lite rökelse.

13

Vi träffade några vänner och satt med dem en god stund vid vattnet och njöt av solnedgången.

12

Kvällen avslutades med Shamanic Sound Healing med Lani Rocillo i “Love Space” som fanns i en mysigt inredd lada på området. Tyvärr blev det lite kallt, så jag borde ha haft med mig extra stickade strumpor. Men upplevelsen var magisk!

5

När vi sen gick och lade oss i tältet visade det sig vara mycket kallare än väntat. Nästippen var iskall och fötterna verkade aldrig bli varma. Vi fick sova tätt ihop för att hålla värmen. Antagligen var den någon som av misstag vridit ner uppvärmningen. Mot morgonsidan då solen gått upp fick jag äntligen sömn och när jag vaknade var det jättevarmt i tältet.

Lördag

På lördagen började vi dagen med Rastachefs ekologiska fullkornsrisgröt med havremjölk, kokosmjölk, banan, dadlar och kanel. Portionerna var så stora att jag inte ens orkade äta upp hela gröttallriken. Sen tog vi det ganska lugnt och pratade många gamla och nya vänner.

4

På eftermiddagen deltog vi en stund i Five Limbs meditation dance i det gröna gräset, men bröt efter ett tag för att gå och ligga i solen, dricka smoothies och njuta av sommarvärmen. Detta var verkligen finsk sommar när den visar sin allra bästa sida!

8

Sen valde vi att testa på Tantric Adventure i Happy MainStage. Men vi deltog bara i halva och sen kände vi att vi jobbat tillräckligt med våra bekvämlighetszoner och gick och lade oss i solen och lyssnade bara till resten av workshoppen.

Det är skönt att man kan delta fritt i workshopparna och att man kan komma och gå som man vill. Jag hade inte som mål att delta i allt jag kunde för att “få pengarna till godo”, utan mera att ta stunden som den kom och delta i det jag hade lust med just “här och nu”. Samtidigt ville jag jobba litegrann utanför min egen bekvämlighetszon, och det fick jag också.

6

Efter detta blev det dags för Kundalini Sound Healing i Love Space, följt av Mahima. Jag var väl bekant med Mahima från festivalerna jag deltagit i på Ängsbacka i Sverige, och hon har bjudit mig på de allra mest oförglömliga och kraftfulla sound healing sessioner jag någonsin upplevt. Också denna kväll levererade hon. Med hjälp av shamantrumma och kristallskålar sjöng hon oss till en värld fylld av häftiga energier och magi.

Kvällen avslutade vi med Rastachefs underbara mozzarellasmörgåsar och efterföljande bastubad, innan vi gick och lade oss. Denna natt fungerade uppvärmningen som den skulle, så vi sov mycket bättre.

2

Söndag

Sista dagen deltog vi i en workshop som hette “Voice your freedom” med Lulu och Mischka i Happy MainStage. Vi fick jobba med vår röst och hela röstapparaten med instruerade övningar, spontansång och gemensam sång. Jag var bekant med detta härliga par också från Ängsbacka. De har ett sånt fint och milt sätt, men är samtidigt roliga och vågar bjuda på sig själva. När man kan skratta tillsammans blir det också mycket lättare att jobba med och vidga sin egen bekvämlighetszon, tycker jag. Jag njöt verkligen av denna workshop!

Efteråt väntade en session Shamanic Sound Healing i Love Space. Det var igen Lani Rocillo (från fredag kvällens session) som med hjälp av shamantrumma, cymbaler och andra perkussionsinstrument bjöd oss på en historisk resa som hette duga.

15

Efter detta avslutade vi dagen med i det solvarma gräset medan vi avnjöt Rastachefs supergoda Chili sin carne. Vi passade på att få lite vila i solen innan det blev dags att ta ner tältet, packa bilen och bege oss hemåt.

3

Just nu känner jag mig faktiskt hög av all den fina energi jag fått ta del av under festivalen. Här hemma känner jag mig ibland lite “flummig” som jag brukar kalla det, i jämförelse med den grå massan. Jag har ett intresse och behov för att jobba också med den andliga sidan och jag känner att jag ibland behöver få umgås och dela energi med andra “flummare” för att må riktigt bra. (Även om jag ibland känner mig närmast “tråkigt normal” när man kommer i ett dylikt sammanhang.) Intressant hur relativt allt är. Jag inser att jag borde hitta ett bättre ord är “flum”, eftersom det ordet inte gör saken rättvisa, men de flesta både flummare och icke-flummare brukar veta vad jag menar. 😉

11

Nu har jag i alla fall tankat min flumtank och hoppas kunna leva på detta ett bra tag. Nästa år deltar jag definitivt alla fyra dagarna och beställer redan nu samma underbara sommarvärme av vädergudarna! Hoppas vi ses där!

Här är en video från 2015 års festival:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=29UsBmJS8-Y[/embedyt]

 

Och här en kort videosnutt från årets:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=M0N1vjFxkDs[/embedyt]

 

Många av mina vänner deltog också. Så fler bilder hittar ni på underbara Ninas blogg. Henne träffar jag inte ofta så det var så roligt att träffa henne här. Kolla också på Bohemian Maggies blogg, som jag också besökte Ängsbacka med för ett par år sen. Och så kan ni förstås besöka Natural High Healing Festivals hemsida och Facebooksida. Där finnas massor av bilder på området och får de olika workshopparna.

Det var så otroligt roligt att få träffa alla som man inte sett på så länge, och så roligt att få träffa och lära känna nya människor. Tack till er alla och till mitt fina resesällskap för att ni gjorde detta till ett fantastiskt och oförglömligt veckoslut!

Om du var där och har skrivit om det så din blogg, så kommentera gärna här nedan och länka till ditt blogginlägg så får vi se fler bilder! Namaste!