fbpx

Idag kom mitt gensvar! Jag pratar alltså om svaret på det gentest jag gjorde här i mitten juli. Jag fick mina resultat i pdf via min mail och sen kan jag vänta hem samma dokument i bokformat om några dagar. Hela svaret var ca 350 sidor, så jag kommer nu inte att presentera alla grejer i detta inlägg. Det kommer istället fler inlägg. Men mina första reaktioner vill jag ändå dela med er nu.

Vi är så olika

Eftersom jag studerat kost- och näringsterapi vet jag i stora drag vad som är hälsosam kost, men jag vet också också att vi människor är väldigt olika när det gäller vad som passar varje individ. Ni vet kanske att jag håller på och tjatar om att det som är rätt för mig inte behöver vara rätt för dig? Jag fick nu lära mig några allmänt hälsosamma grejer som just JAG borde borde göra annorlunda med – på grund av mina gener.

Bland annat borde jag dricka mera kaffe och äta mindre omega-3! Whaaat?

Jo, ser ni, Omega-3 fettsyror försämrar mitt HDL-kolesterolvärde. Det visar sig nämligen att jag har genetiska anlag för låga HDL-kolesterolvärden och höga LDL-värden. Omega-3-fettsyror rekommenderas oftast mot högt kolesterol, men hos MIG försämras förmodligen värdena av Omega-3-fettsyrorna på grund av min APOA1-gen. Rådet är att istället försöka med fytosteroler som näringsersättningsmedel. Mycket intressant!

Sen har jag en liten förhöjd risk för att få bröstcancer i jämförelse med befolkningsgenomsnittet. Men när det gäller just MIN genuppsättning kan minst 2 koppar kaffe per dag fördröja uppkomsten av eventuell bröstcancer med uppskattningsvis 7 år. Coolt! Nu blir det att börja dricka ekokaffe här. Det var så klart inte det enda rådet, men nog det råd som överraskade mig mest.

Detta betyder så klart inte att du ska sluta med din omega-3 eller börja dricka kaffe om du inte redan gör det! Det beror helt på om du har dessa samma gener eller inte. Jag fick många andra råd också kring både dessa åkommor och andra, som jag kommer att gå närmare in på snart i nya inlägg.

Tips! Om du vill beställa ett eget DNA-test kan du få 10% billigare med rabattkoden morotsliv!

 

Beställ ett eget DNA-test här!

 

Denna serie är ett samarbete med DNA Care.