fbpx

Hösten är här och jag är så exalterad över vad som väntar runt hösrnet och jobbar nu alla dagar med att förbereda höstens kurser. Denna termin kommer att bjuda på en del gamla godingar som fortfarande är omtyckta och efterfrågade och även en del nya kurser som jag verkligen brinner för just nu!

Var hålls kurserna?

Kurserna kommer att hållas i hela Österbotten samt Sibbo och Borgå i Östra Nyland. Det är främst medborgar-, vuxen- och arbetarinstitut som står som arrangörer, men även en del marthaföreningar, andra föreningar eller grupper och företag kan stå som arrangör. Anmälan sker alltid till arrangören.

Vilka är de gamla godingarna?

En favorit som alltid efterfrågas är min föreläsning “Vad äter din hud?”. Det drar igång hösten föreläsningar den 19.9 och den kör jag vid Vasa Arbis.

En annan favoritföreläsning är “Ekostäda med kärringtips”. Jag har också en variation på den som är en workshop där vi gör egna ekotvättmedel.

Inte att förglömma “Sköna bivaxsalvor” som är en väldigt uppskattad workshop. Där gör vi tillsammans olika bivaxsalvor som deltagarna sen får ta med sig hem.

2-hudvard

Nykomlingarna då?

fermenterameraNytt för i år är en föreläsning som heter “Fermentera mera”. Där kommer jag att gå in på varför det är så bra att äta och dricka fermenterade livsmedel samt berätta om hur man kan komma igång med fermentering hemma. Det är alltså inte en workshop, utan föreläsning med demonstration.

En annan föreläsning som hade pilotpremiär i fjol heter “Supermat och färgernas betydelse i maten”. Där går vi in på vilka superlivsmedel vi har som växer i våra skogar och våra breddgrader och ser på varför de är så otroligt hälsosamma och hur man ska tänka när man vill optimera den egna hälsan.

Sen har vi så klart föreläsningen “Lifehacks för ett giftfritt hem” där vi går in på hur vi med enkla medel kan giftminimera vår vardag. Denna ligger också som inspiration till den kommande boken.

Raw foodworkshopparna är ju gamla godingar, men istället för att fokusera på en typ av rätt i gången, så bjuder jag i höst på ett nytt koncept som heter “Raw food buffet”. Där gör vi en samling olika för-, huvud- och efterrätter samt en underbar raw tårta i samma workshop. Jag vill med detta upplägg ge en bättre helhet när man introduceras till raw foodens underbara värld.

Var finns mera info?

Morotslivs evenemangsida finns alla höstens kurser samlade. Man kan överskåda dem i en lista eller i kalenderform. Sen är det bara att klicka på den kurs man vill läsa mera om.

Observera att varje kurs också har en länk till arrangörens sida där man kan anmäla sig till respektive kurs.

Välkommen med på kurs!

Jag ser så fram emot att få träffa alla nya och bekanta ansikten i höst. Ha det bäst så ses vi snart!

 

kr6

Citat från kursdeltagare hösten 2015