fbpx

Jag är så exalterad! För inkommande helg får jag för andra året komma ner till Östra Nyland för att dra ett antal kurser och jag hoppas jag får träffa många nya deltagare då. Kanske är du en av dem?

Torsdag: Ekostäda med kärringtips i Sibbo

På torsdag kväll kommer jag till Sibbo och föreläser om ekostädning och delar med mig av mina bästa kärringtips. Man behöver nämligen inte dyra specialrengöringsmedel som belastar miljön och dessutom är skadliga för hälsan. Det finns påvisade samband mellan rengöringsmedel och allergier, hud- och luftvägsinfektioner samt astma. Jag bjuder dig på en titt in i min städskrubb och tillsammans diskuterar vi olika rengöringsknep som gör städningen både miljövänligare och roligare! Du kan ännu anmäla dig till föreläsningen.

Anmälan till Ekostädning

ekostada3

Fredag: Rawfoodbuffet i Borgå

På fredag står raw food som tema. Då samlas vi i Marthornas utrymmen i Borgå. Vi börjar med en föreläsning där vi går närmare in på vad raw food egentligen är och sen börjar vi kocka tillsammans. Utan spis, gluten, socker eller animaliska produkter gör vi en raw, näringsrik, enkel och underbart läcker buffé som inkluderar förrätt, huvudrätt och efterrätt. Ofta kan det vara efterrätterna som är svårast att hitta hälsosammare alternativ till. Men dessa raw efterrätter fungerar också utmärkt som mellanmål. Byt ut bullen, smörgåsen eller den sockerstinna yoghurten mot en nyttigare chokladmousse, bärsorbet eller grönsaksdipp. Tillsammans gör vi bland annat raw vårrullar, raw lasagne, chiapudding och raw efterrättspaj.

Även om du inte är martha kan du ändå anmäla dig, eftersom det finns några lediga platser kvar!

När: fredagen den 14.10.16 kl 17-21
Var: Marthalokalen, Lundagatan 10 C, Borgå
Kostnad: 25 € inkl buffémat och recepthäfte
Bindande anmälan till anne-louise.nilsson@pp.inet.fi senast 3.10.16.

raw-food

Lördag: Supermat och färgernas betydelse i maten i Borgå

På lördag arrangerar Borgå Marthadistrikt en Marthadag på Borgå Folkakademi som öppen för alla, med teman om rawfood och kvinnohälsa. Då står jag och min goda väninna Lili-Ann Junell-Kousa för programmet.

Visste du att grönt detoxar, gult gör dig glad, rött stöder blodkärlen och svart förlänger livet? Forskning visar att färgerna faktiskt spelar roll, vilket gör det mycket lättare för oss att hitta livsmedel som stöder vår hälsa på bästa sätt. Vi tar en djupdykning ner i grönsakernas, frukternas och bärens vackra färggranna värld. Vi ser på hur vi kan använda mat som medicin genom att se på färgerna och välja supermat som är extra rik på antioxidanter. Välkommen med du också!

Anmälan till kaj.anka@pp.inet.fi senast 1.10.2016. Dagen kostar 20 euro per person.

marthadag_uppdaterad

regnbage