fbpx

Trött, men glad. Oj vilken helg… eller egentligen: vilken höst jag har haft, om vi ska vara noga. Jag har dragit kurser runt om i Svenskfinland om supermat, hudvård och hur man kemikaliebantar hemma sen september och igår på söndag gav jag min sista föreläsning. Den föreläsningen var lite annorlunda är de övriga jag brukar ge.

Livspussla

Jag var då inbjuden till Malax Mittemellan Marthaförenings evenemang “Livspussla” för att berätta om min resa från utbrändhet till digital nomad. Där fanns också Maria Forsblom som berättade om hur det är att vara utbränd, hur man kommer ur det och vad man kan undvika utbrändhet. Efter henne drog Nina Dahl-Tallgren workshopen “Lycka i det lilla – träna din livskraft” och lockade till många skratt. Sen avslutades dagen med Malena Björndahl som berättade om livet och bloggen och vad man kan åstadkomma bara man inte är rädd.

Fotona nedan är tagna av Malax Mittemellan Marthaförening.

Min resa. Att leva en annorlunda livsstil kan se ut på många olika sätt. Efter att ha levt ett ganska normalt liv med hus, bil och vanliga jobb i några år, insåg Ila att detta inte var det liv hon önskade. Det smiddes nya planer och huset och det mesta av ägodelarna såldes i förmån för en mera minimalistisk och platsoberoende livsstil.

 

Maria Forsblom. Utmattad, urvattnad, Utbränd. Hur minska livsstress och lägga ett sunt livspussel? Maria önskar inspirera till att våga välja livsval som minskar livsstressen och våga bli den man är ämnad att vara.

 

Kaffepaus.

 

Nina Dahl-Tallgren. Workshopen fokuserar på att lyfta fram glädje, livskraft – inspirera till en balans mellan det fysiska, mentala, emotionella och andliga. Du kommer att få testa på olika övningar för kropp, andning, närvaro och känslor, som hjälper dig att komma i bättre kontakt med dig själv.

 

Malena Björndahl. “Från vision till verklighet – om att skapa sin egen lycka.” Malena lever ut sin dröm. Med utgångspunkt i bloggen “Guldkanter i vardagen” talar hon om vikten av att sätta upp mål, trotsa sina rädslor och våga ta det där steget. Allt är möjligt om man bara vet vad man vill!

Galan 2016

På lördagen var det finlandssvensk bloggala i Vasa. Jag for dit med min väninna Martina. Jag hade faktiskt för en gångs skull köpt en ny klänning, eftersom jag inte äger mycket svarta eller vita kläder (speciellt inte lämpliga för gala) och temat för kvällen var “Svart-vitt”. Jag blev jätteförtjust i den, så den kommer nog att användas många gånger framöver. Är väldigt tacksam för att min syster Nenne flätade mitt hår. Jag kände mig så fin!

Jag brukar väldigt sällan klä upp mig, men tycker det kan vara kul ibland. Nån timme… Sen känner jag bara hur hela min kropp kräver att få vara ograciös och jag skulle helst sätta mig ner och göra grodhopp och springa runt och spela galen. Nå, jag kunde hålla mig ganska bra i styr, tror jag. Många fina priser delades ut och vi fick vår bild tagen på lila mattan. Trevligt att få träffa andra bloggare och bekanta ansikten, men tyvärr hann jag inte prata med alla.

Sen tycker jag att de är otroligt hur många duktiga bloggare vi har här i Svenskfinland. På galan 2016 delades ut massor av priser till de som utmärkt sig lite extra inom olika kategorier. Stort grattis till alla ni som vann! Här hittar ni listan över alla årets vinnare.

Syster Nenne fixade frisyren.

 

På lila mattan med Martina.

Följande bilder är tagna med mobilkameran och kunde gärna ha fått ha bättre kvalitet…

Klänningen hade öppen rygg med spets.

 

Börjar bli smått urspårade vid det här laget.

 

Så det var min helg. Nu framöver kommer jag igen att satsa på att skriva färdigt min bok, avsluta studierna och åter aktivera mig här på bloggen. Jag har varit alldeles för tyst här i höst, jag vet. Men nu hoppas jag få mera tid så att jag kan göra bot och bättring!