fbpx

Här sitter jag nu i vår lägenhet i Stockholm… Jo, du läste rätt, Stockholm! Jag har gått och flyttat till Sverige. För exakt en månad sen packade jag och Robin syrrans paketbil och styrde flyttlasset mot vår nya bostad. Vi tackade nog vår lyckliga stjärna att vi besökt gymmet så flitigt som vi gjort de senaste månaderna, för vi fick oss en ordentlig workout innan allt var på plats ska jag tala om.

Jag har trots detta faktiskt spenderat en del tid i Finland den här senaste månaden för att dra alla inbokade kurser i Österbotten, men nu är de slut för denna termin och då blir det lite lugnare med resandet och det är ganska skönt. Mina förhoppningar är att kunna börja dra kurser i Sverige också, så det ska bli otroligt spännande och roligt. Fast jag kommer ju inte att sluta med kurser i Finland för det. Så fortsätt fråga efter vad ni önskar bara!

Jo, som ni kanske lade märke till har Morotsliv fått en liten uppdatering layoutmässigt. Jag tänkte att detta får symbolisera de nya vindar som nu fläktar. Och apropå vindar och väder, så kommer ju sommaren mycket tidigare hit till Stockholm än vad den gör till hemtrakterna i Österbotten, och det ser jag (som är frusen) som något väldigt positivt. Nästa vecka har de lovat 21 grader här, och det ska bli så skönt att kanske till och med våga börja kliva ur vinterkalsongerna.

Jag har nu (kanske dels tack vare den här flytten) fått ny inspiration att utveckla Morotsliv. Jag har massor av idéer och det kliar allt i fingrarna att få sätta igång nu. Boken ska bli klar, så mycket vågar jag avslöja nu. Och att det kommer att bli mera aktivitet här på bloggen igen. Resten får ni vänta och se…

Vid sidan av jobbet har jag nu en hel lägenhet att inreda, och det är ju jättekul. Lite utmanande är det ju att bo på ny ort när man vill kunna hitta hållbart och bra begagnat, men där har Facebook och blocket visat sig vara potentiella guldgruvor. Vi hyr nu en trea och vi fick inte med alltför mycket möbler i den lilla paketbilden. Vårt TV-bord består till exempel av en häck med en papplåda på…

Och sen så har vi en gasnka stor inglasad terrass som behöver inredas och där hoppas jag kunna odla en del i sommar. Jag tänkte också pröva mig på lite hydroponics i köket. Alltså att odla utan jord! Jag har ju tidigare skrivit om trädgård och odling i egnahemshus, hur jag byggde mig en radhusträdgård att odla i, och nu står lägenhet på tur. Allt detta kommer du säkert att kunna läsa om här lite senare.

Så, det var lite om vad som hänt sen senast och lite vad som finns att vänta framöver. Hoppas ni all får en fortsatt trevlig helg!