fbpx

En stor fördel med att bo i Stockholm, är att det händer så himla mycket här! Sånt som varit “besvärligt långt borta” tidigare är nu på bara minuters avstånd. Det känns riktigt lyxigt, må jag säga.

Green Beauty Day 2018

I lördags var jag inbjuden till Naturligt Snyggs ekologiska skönhetsmässa Green Beauty Day 2018. På en föreläsning för några veckor sen träffade jag Hanna Sjöström som är kvinnan som startade Naturligt Snygg ungefär i samma veva som jag startade Morotsliv. Mycket inspirerande kvinna! Naturligt Snygg är idag den ledande onlinedestinationen för grön skönhet. En viktig samarbetspartner för dagen var NOC Sweden, den svenska producentorganisationen för ekologiska och naturliga skönhetsprodukter.

Jag och min vän Charlotta begav oss iväg på förmiddagen och det var praktiskt taget full sommar i Stockholm. Solen sken och det var riktigt varmt och skönt. Charlotta är också från Finland, men hon har hunnit bor här ett tag och har också hunnit jobba på Naturligt Snygg så hon kände dessutom en massa människor där.

Utställare

På mässan fanns det mycket utställare. Här finns listan över alla märken som fanns representerade. Ni som följer mig på instagram kanske följde med mina stories på lördagen? Där delade jag höjdpunkterna i realtid.

Den produkt jag kanske blev mest imponerad av var Yaroks torrschampo på sprayflaska. Jo, du läste rätt, sprayflaska. men innehållet som kom ut var helt torrt. Pulvret är malt flera gånger om och är så fint att det inte överhuvudtaget syns i håret. Det kan också användas som styling som man har halt och fint hår.

Föreläsningar

Sen ordnades under dagen många olika föreläsningar. Karin Björkegren Jones intervjuades om lymfan, huden och knipet, Christoffer Genberg från Esse Organic Skincare föreläste om bakterier, mikrobiom och hudhälsa, Maria Åkerberg intervjuades och Hannah Sjöström själv föreläste om hud och lyster. Jag skulle ha velat stanna och lyssna på alla, men då hade jag ju inte hunnit se någonting annat.

På Mádaras föreläsning berättade lettiska Anna Ramata-Stunda och Lotte Tisenkopfa-Iltnere om forskningen bakom produkterna och hur de använder sig av växter i Norden för att skapa sina produkter. Bland annat björksav används som ersättare för vanligt vatten. Mádara har bland annat väldigt bra anti-aging produkter med skydd för skadliga UV-strålar.

Sen bjöd vackra gaytenoren Rickard Söderberg på en spännande föreläsning om parfymen historia och dofternas betydelse genom hans liv. Han har nyligen lanserat en egen parfym, Marsha, som är helt vegan och med hållbart fokus – både vad gäller ingredienser och tillverkningsprocess.

Hanna Sjöström tackar Rickard Söderberg för en fin föreläsning.

Organic Beauty Awards

Slutligen var det dags för prisutdelningen för Organic Beauty Awards 2018. Underbara Lisen Sundgren höll i trådarna med humor och var en frisk fläkt i salen. Alla vinnare presenteras på Naturligt Snyggs hemsida. De två – enligt mitt tycke – tuffaste priserna var “Årets produkt 2018” som röstats fram av oss konsumenter och ett nytt pris för i år: “Årets mest hållbara företag”.

Årets produkt 2018 stod mellan Dr Sannas Multi Cream och Maria Åkerbergs Papaya Peeling och Maria tog hem priset. Jag blev så glad när min nära vän och studiekamrat Ida också var där. Hon jobbar med teamet på Dr Sannas och jag gillar verkligen deras produkter, så jag ska erkänna att jag nog hejade lite på deras team i smyg… 😉 Men jag är också mycket förtjust i Maria Åkerbergs produkter.

Årets produkt 2018: Papaya Peeling av Maria Åkerberg

Maria Åkerberg tar emot priset för Årets produkt 2018. Grattis!

I “Hållbarhetspriset 2018” såg man till hela odlings- och tillverkningsprocessen, ingredienserna och förpackningarna och där tog naturligtvis Weleda hem priset.

Det var en riktigt rolig och givande dag. Arrangemanget var välplanerat och allt förlöpte smidigt och jag ser redan fram emot Green Beauty Day 2019.

Många nya ansikten, produkter och bekantskaper senare avslutade jag och Charlotta dagen med en promenad längs med mälarstranden. Och visst är Stockholm vackert!