fbpx

Förra fredagen hade jag det stora nöjet att få bekanta mig med föreläsare, utställare och andra biohackers på Biohacker Summit 2018 i Stockholm. Jag och min vän Anna fick verkligen en heldag med inspiration och Robin anslöt sig också efter jobbet.

Hannes Sjöblad (Bionyfiken) fungerade som moderator och dagen öppnades av Teemu Arina som är en av arrangörerna bakom hela Biohacker Summit 2018 och en av författarna till boken Biohacker’s handbook som finns både på engelska och finska. Jag och Robin var ut och åt middag med honom och hans flickvän Oona när vi var i Thailand i vintras och hade en verkligt trevlig kväll med många intressanta diskussioner. Och Oonas kläddesigns är verkligen magiska! Det är en fröjd att följa hennes inlägg på Instagram. (Det var en liten parentes jag inte kunde låta bli att ta upp…)

Teemu visar hur dagens publik biohackar baserat på frågor alla fyllt i på förhand.

Jag deltog i de flesta föreläsningarna i början av dagen så dem ska jag berätta lite om. Nu var ju inte seminariet på Epicenter för intet. Det fanns inte stolar för alla och det var med eftertanke. Det var inte meningen att man skulle sitta för länge och alla uppmuntrades att mingla och bekanta sig med utställarna. Man kunde låta hörlurar och befinna sig var som helst i huset och ändå kunna lyssna på föreläsarna. Och i utställarsalen fanns en stor skärm där man också såg föreläsningen. Mellan varje föreläsare fylldes de stora skärmarna proffsigt av bland annat presentationer av nästa föreläsare. Hela den tekniska biten var väldigt imponerande. Efter det hela får alla deltagarna en film från dagen och kan uppleva alla föreläsningar igen. Nice. Mycket nice!

Först ut var Oleksandr Holovachov som är en fotograf som tar imponerande foton med ultraviolett ljus och/eller infrarött. Han leker med färger och gör de mest fantastiska bilder. Han visade också hur en blomma ser ut för en insekt som ser UV och för en fågel och jämförde med hur det ser ut för oss människor. Fascinerande var som döljer sig bortom vårt egna synförmåga!

Blomma i ultraviolett ljus.

Näst ut var charmerande Elsa Sotiriadis som är futurist, scifi-författare och biohacker. Fascinerande kvinna och cyborg. Sen följde Serge Faguet som var extremt kontroversiell och ville ifrågasätta dagens etik. I början gillade jag hans föreläsning för den var milt chockerande och humoristisk, men när han kom in på droger och sex med prostituerade för att hålla hjärnan skärpt började jag verkligen bli irriterad och illa till mods. Han hade sist och slutligen ett bra budskap, man jag fick verkligen anstränga mig för att lägga mina egna reaktioner åt sidan för att alls kunna höra budskapet.

Sen kom Siim Land och pratade om ketogen kost, följd av Martina Johansson som jag väntat på att få höra sen jag såg att hon var med i programmet i år. Martina pratade om hur man kan optimera sin egen produktivitet med hjälp av kost, tillskott, vanor, träning och rutiner. Där fanns verkligen guldkorn som jag kommer att börja tillämpa. Det är inte så lätt att gånger att hålla en bra balans i sin egen produktivitet när man är egen företagare som jobbar hemifrån.

Efter Peter Joosten som är bland annat en poddare som pratar om vad vi kan vänta oss av den supermänniska som vi nu håller på att utveckla och vilka konsekvenser som kan tänkas uppstå. Väldigt intressant och tankeväckande.

Efter det gick vi och äta och resten av dagen spenderade vi mest bland utställare, men några föreläsningar till hann vi ändå med. Överlag var det en givande dag och man fick träffa många nya människor och gamla bekanta. Nästa Biohacker Summit arrangeras i samarbete med Spark i Toronto, Kanada i oktober. Jag tror det blir ett programupplägg som heter duga!

Jag fick känna på ett bioimplantat. På denna kan man till exempel ladda gymkortet, så kan man bara svepa magiskt med handen för att grinden ska öppnas när man kommer in på gymmet. Coolt!

Så här litet är chippet. Som ett riskorn ungefär.

Detta satte verkligen igång blodcirkulationen i kapillärerna. Häftigt!

Här står jag i infrarött ljus. Varmt som bara tusan blev det ganska snart.