fbpx

Underbara sommar! Nu har vi haft en månad hemma i Finland. Sol, värme, natur, hav, familj och vänner… Vi kunde inte ha fått en skönare semester!

Ni som följer mig på instagram har redan sett en kavalkad av bilder från sommaren utöver de som finns i detta blogginlägg. Vill du se min instagram kan du följa mig här!

Jag besökte först min radhuslägenhet för att se hur odlingarna jag planterade ifjol tagit sig. Till min stora lycka ger den både jordgubbar och vinbär i år. Min mormor hade också satt potatis och sått morötter och ärter som vöxt till sig duktigt redan.

radhusträdgård

Odlingarna jag planterade ifjol har börjat ge skörd.

Första veckoslutet spenderade jag igen på Natural High Healing Festival i Nystad. Det var några udnerbara dagar fyllda av dans, god mat, meditation, healing, musik och underbara, leende människor. Ni som vill se mera av det eventet kan hålla utkik efter avsnittet Yles program Egenland i höst där jag också berättar lite om min upplevelse.

Natural High Healing Festival 2018

Natural High Healing Festival 2018

Jag har egentligen inte vilat särskilt mycket för att vara ärlig. Istället har jag prioriterat sådant som jag inte har möjlighet att göra i Stockholm. Jag har byggt klart min terrass på sommarstället och möblerat den nyinglasade delen, restaurerat utemöbler, tagit ner träd (och i samma veva en elkabel… hoppsan!) och byggt trallar till stranden för att lättare kunna ta sig ut och simma, för att nämna några exempel.

Utöver alla roliga projekt har vi också ätit mycket gott. Min sambo är fenomenalt duktig i köket och uppskattar att få jobba med bra råvaror (vilket skämmer bort mig ganska duktigt kan jag gladeligen påstå). Vi har spenderat största delen av tiden på sommarstället vid havet och där är mina systrar och deras familjer våra närmaste grannar. När det varit dags för mat har vi ofta samlats i en stuga och ätit tillsammans. Vi har också bastat och avnjutit ett antal solnedgångar sittande i badtunnan med familj och vänner.

Utöver detta har det också blivit en hel del onyttigheter i sommar, så nu ska vi köra en renande månad helt utan vita gifter, alltså raffinerat socker, gluten och mjölk. Det är sånt vi brukar undvika annars också, men inte till 100% och nu under sommaren har det blivit mer än vanligt. Dessutom har det blivit mindre träning, mindre kosttillskott, sena kvällar och fester, så man känner att kroppen behöver få återhämta sig lite. Så utöver fastan av vita gifter är det tillbaka till gamla rutiner som gäller med träning, näring och sund dygnsrytm. Och jobb så klart.

Men oj så jag njutit av att släppa på ramar och rutiner under semestern! Det var verkligen balsam för själen. Men bara för en tid. Sen känner man att det inte är hållbart längre och då vill jag tillbaka till fungerande system igen. Så nu är jag laddad och redo för en spännande hösttermin.

Hur var din sommar? Har du också slappnat av och släppt på dina rutiner?