fbpx

Radhusträdgården är nu inne på sin andra sommar. Idag tänkte jag bjuda på en liten uppdatering över hur min radhusträdgård ser ut, så här ett år senare. Man kan faktiskt odla en stor del av sin mat, även om man bor i en liten radhuslägenhet.

Till min stora glädje har jag fått världens vackraste ogräs! Dessutom är det ätbart och blir så vackert att pryda salladen eller tårtorna med. Den bilden kan ni se i slutet av detta inlägg.

Ni som följt mig vet att jag i maj ifjol byggde en terrass till min radhuslägenhet med tillhörande odlingslådor samt planterade bärbuskar. Och i slutet av maj sådde jag örter och grönsaker. Detta kan ni läsa om och se bilder från på de tidigare inläggen. Länkar dit finns nedan efter detta blogginlägg.

Min mormor (som också är min granne) har i år sått morötter, ärter och satt potatis i mina odlingslådor, eftersom jag nu bor i Stockholm. Örterna i min lilla örtagård har övervintrat fint och gräslöken, rosmarin och deras vänner växer frodigt.

Mina jordgubbsplantor gav mera jordgubbar i år än tidigare år. Tyvärr hann vi inte äta lika många som kråkorna och skatorna… Nu är det ju inte så många plantor till att börja med, men jag skulle nog gissa att det blev några liter. Tack vare all sol blev jordgubbarna ovanligt söta i år.

odlingslådor

Milda inspekterar årets odlingar i radhusträdgården.

odlingslåda

Potatis i odlingslåda

björnbär

Björnbärsbusken har skjutit nya skott.

hallon

Hallonbusken har nya skott den också.

krusbär

Det blir mera krusbär i år.

röda vinbär

Min röda vinbärsbuske fick ohyra som åt upp bladen. Lite såpavatten fick ta hand om dem.

odlingsbänk

Morötter på gång i denna odlingslåda.

rabarber

Tack vare den fina rabarbern fick vi en jättegod rabarber-jordgubbspaj på min sambos födelsedag.

svarta vinbär

De svarta vinbären var så goda.

jordgubbar

Några jordgubbar åt mormor, några åt mig, och resten åt kråkorna…

odlingslåda

Här kommer ärter och rädisor.

radhusodling

En del av skörden.

violer

Trots rotmatta och träflis fick jag detta vackra ogräs omkring mina buskar.