fbpx

Nu har vi bott här i Stockholm i nästan ett halvår och jag kom på att det kanske börjar vara på sin plats med en liten uppdatering.

Vi flyttade ju hit i mars och har börjat trivas riktigt bra. Vi har fått en hel del nya vänner och “kollegor”.

Sthlm vs hemma

Även om jag i grunden var optimistisk inför flytten så trodde jag väl inte riktigt i början att jag skulle trivas så jättebra i en storstad. Men jag är överraskad. Visst, inte mäter sig Stockholms skönhet med den på sommarstugan på österbottniska västkusten, men här finns faktiskt en massa saker och ett utbud som man inte får hemmavid.

Restauranger till exempel! Vi älskar god mat och att pröva nya ställen. Vi har efter sommaren börjat gå ut och äta efter jobbet varje fredag och försöker då hitta en ny restaurang där vi inte ätit tidigare. Och utbudet är ju verkligen ett helt annat här.

Sen behöver man ju ingen bil utan man kan ta sig fram med tunnelbana, buss och pendeltåg så gott som överallt. Cyklar kan man förvisso hyra, men det har vi inte gjort ännu. Vi kommer antagligen i något skede att investera i varsin cykel ändå.

Sen finns ju alla sorters second hand-butiker, ekobutiker och mysiga ekocaféer. Men jag har ännu inte riktigt pejl på marknader och hur jag ska få tag i bär och sånt ännu… Så har du något tips får du gärna kommentera nedan så blir jag glad! 😀

Höstterminen

Nu drar höstterminen igång och många kurser är bokade i Finland och en del i Sverige också. Så himla spännande! Men sen håller jag också på och filar på det sista nu på Morotslivs första webbkurs. Förhoppningsvis blir det många sådana också som du kan gå i bekvämligheten av eget hem och på egna tider då det passar dig bäst.

Nästa vecka kommer jag att föreläsa i Kristinestad om hur du kan kemikaliebanta hemmet för att bli piggare och friskare. Finns du däromkring hoppas jag att vi ses då!

Flyttat in på Slottet

På jobbfronten händer också annat nytt. Jag har nämligen blivit medlem i Slottet (aka The Castle) som är ett coworking ställe i Gamla stan. Så kul! Jag kommer inte att vara här varje dag, men ett par dagar i veckan borde passa mig bra och jag är nu inne på min andra vecka.

Det känns skönt att få komma ut och träffa nya människor. Man blir ju lätt lite “skogstokig” när man jobbar ensam och bara sitter hemma när man inte har några kurser på ett tag. Jag behöver folk omkring mig för att inte börja klättra på väggarna.

Jag brukar träffa vänner på fika och lunch ibland och det är skönt att komma ut lite. Jag har också knutit några kontakter och hittat en härlig tjej som jag ska samarbeta med framöver, men det kommer jag att berätta om lite senare.

Avslutningsvis vill jag bjuda er på några bilder från mina nya “kontorsutrymmen” från en dag på slottet.

Foto: thecastle.nu

Meditation drop-in varje dag kl 12. Foto: thecastle.nu

Foto: thecastle.nu

De här ringarna kliar det allt i fingrarna att få svinga sig i och slå några kullerbyttor!

Hur mysigt vore det inte att jobba här?

Den här röda stolen i röda rummet… <3

Hej så länge!