fbpx

Om du följer mig på Instagram och Facebook har du säkert redan uppmärksammat att de första avsnitten av min och Fanny Lindqvists nya podd redan släppt sina första avsnitt. Så himla roligt, tycker vi!

Vad är en podcast?

För dig som inte lyssnat på podcasts eller “poddar” tidigare kan man enkelt förklara det så här: Om radio är som TV, så är en podcastspelare som Netflix. Du kan alltså själv välja exakt vad du vill lyssna på och när. Du kan pausa och fortsätta då det passar dig. Du kan prenumerera på dina favoritprogram/favoritpodcasts och till och med få notiser när nya avsnitt släpps av de podcasts du prenumererar på.

Själv brukar jag lyssna på poddar när jag åker till och från jobbet, är ute på promenad eller löprunda, går och handlar eller när jag gör hushållssysslor hemma.

Podcast: Fanny och Ila

Vår podcast borde nu hittas i alla podspelare när du söker på “Fanny och Ila”. (Skulle du inte hitta oss i din podspelare, så meddela genast mig så får vi ser till att fixa det.)

Efter teasern som släpptes redan i oktober, har vi nu släppt fyra stycken avsnitt till och fler är på kommande hela tiden.

Vi släpper ett avsnitt varje torsdag och temat varierar varje gång, och det berör på ett eller annat sätt alltid holistisk hälsa och hållbar livsstil – utan pekpinnar!

Publicerade avsnitt

1. Bryggläppar och hängstjärt

I det första avsnittet får du lära känna oss då vi svarar på de frågor som ni skickat in.

Vi diskuterar hur du kan komma igång med din träning och så har lyssnarna skickat in frågor som vi svarar på. Vi tar upp ämnen som stora stenar, “ass guns”, favoritgrej hemma, bästa husmorstipset och mycket annat.

Och har du nån aning om vad “bryggläppar” eller “hängstjärt” är? Då måste du lyssna på första avsnittet!

2. Giftfri hårvård

Andra avsnittets tema är naturlig och giftfri hårvård och vi svarar på era frågor om hårtvätt, hårvård, hårstyling, hårproblem och hårfärgning.

  • Vilka kemikalier kan vara bra att undvika i hårprodukter?
  • Vilka bra och giftfria produkter finns det att välja istället?
  • Vad kan man göra mot mjäll, seborré och torr hårbotten?
  • Hur börjar man med en grönare hårrutin?
  • Vilka näringsämnen behöver man för ett friskt, tjockt och snabbväxande hår?

Det är bara några av de många frågorna som diskuteras.

3. Vipassana meditationskursen

Är du nyfiken på hur jag (den rastlösa, pratkvarnen) klarade av att göra absolut ingenting i 10 dagars tystnad och utan ögonkontakt på Vipassana meditationkursen?

I dagens poddavsnitt pratar vi just om mina upplevelser och hur det gick egentligen. Klarade jag av det, tror du?

Vi diskuterar också hur vi hanterar tunga eller svåra saker i livet. Hur man tar tag i sådana motgångar vi kan göra något åt, men också hur vi hanterar sådant som vi står maktlösa inför. När oönskade saker händer eller när efterlängtade saker inte inträffar.

Vi pratar också lite om min utbrändhet och hur vi bibehåller en positiv attityd till livet.

4. Hälsosam mat, förkylningskurer och kosttillskott

I fjärde avsnittet pratar vi om mat och dieter. Det finns en uppsjö av dieter idag: LCHF, GI, paleo, vegan, raw food, och så vidare. Vilken tycker vi är bäst, tror du?

  • Vad anser vi att är hälsosam mat?
  • Hur hittar man den bästa dieten?
  • Borde man lyssna mera på kroppen?
  • Vilka dieter följer vi?

Det är några av frågorna vi behandlar i avsnittet. Vi avslöjar även våra bästa förkylningskurer och vad vi anser om kosttillskott.

5. Avsnitt fem…

Det femte avsnittet kommer ut inkommande torsdag och då kommer vi att diskutera den hållbara julklappen. Det är alltså inte ens inspelat! Om du har någon fråga du vill att vi tar upp, eller om du har tips på hållbara julklappar, så kan du lämna kommentar här nedanför, på vår gemensamma hemsida Fanny och Ila eller kommentera på min eller vår instagramkanal.

När du hittat vår podd i din podspelare – kom då ihåg att prenumerera så du ser då det kommer nya avsnitt!

Har du redan hunnit lyssna? Lämna kommentar vad du tyckte! Tack!

Vi hörs!