Inlägget innehåller adlinks.

View this post on Instagram

Hurraaa! Första luckan för årets julkalender 2018 är redo att öppnas! . Lucka 1: DIY Ringblomssalva . Ringblomssalvan läker sår snabbare och utan ärrbildning. Kan användas för allt från svårläkta och kroniska sår som liggsår och bensår till små hudsprickor och såriga bröstvårtor. Den tar ner svullnader, hjälper mot varbölder och fotsvamp. Den är också fantastisk för känslig hy, röda stjärtar, klåda, akne, insektbett, solsveda, brännskador och frostskador och mycket mer! . Länk i profilen till mera info och tips på inköpsställen för alla ingredienser! . Brukar du laga/använda ringblomssalva? . 😍👏🐝🌼🤶☃️❤️ . #morotsliv #CarrotLifestyle #morotslivsjulkalender #julkalender #ringblomssalva #diy #görsjälv #ekologiskt #naturlighudvård #naturkosmetik #sustainableinfluencers #influencersofsweden #InoS #ecoinfluencer #hållbarlivsstil #hållbart #hälsosamlivsstil #hälsosammareliv #hållbarhetsinspiratör #hälsoinfluencer

A post shared by Cecilia Ila Lassfolk (@morotsliv) on

För att kunna göra din egen ringblomssalva behöver du förstås alla ingredienser.

Bivax

Om du redan känner en biodlare kan du be henne/honom om att få köpa bivax. Men om du inte har en egen biodlare går det bra ändå!

Gult bivaxär det vanligast att använda. Det är ganska enkelt att väga upp rätt mängd när man har det i små bitar eller granulat.

Ringblomsolja

Ringblomsolja är det enklast att laga själv. Du behöver torkade ringblommor och en olja. Jag brukar använda ekologisk olivolja. Sätt de torkade blommorna i en glasburk och täck dem helt och hållet med oljan. Låt stå i ett väster eller österfönster i en månad. Om du har bråttom och ska ha klappar till julafton, så kan du också sätta allt i en kastrull och värma upp (inte koka!!) och låta svalna igen. Sila sedan bort blommorna.

Här i ett tidigare inlägg kan du läsa en mera ingående beskrivning för hur du gör egen örtolja.

Sheasmör

Sheasmör gör salvan otroligt skön och vårdande.

Eterisk olja

Slutligen kan man tillsätta några droppar teatreeolja, men den kan lämnas bort och minskas på om man inte gillar doften eller har extra känslig hud.

Lycka till!

Gillade du detta? Då kanske du också gillar följande