Inlägget innehåller adlinks till Foursigmatic.

View this post on Instagram

Dags för sista luckan. Idag är det julafton! Enligt en gammal legend ska jultomten ha varit en shaman, alltså en traditionell samisk medicinman. Redan för flera tusen år sedan visste man vilken läkande kraft som kunde finnas i svamp. Idag bekräftar forskningen de medicinska egenskaperna i svamparna. Chaga, alltså sprängtickan, som växer på björken är en personlig favorit som stärker immunförsvaret. Läs mera på Morotsliv (länk i profilen) där du också får tips på inköpsställen. Gick det för fort? Här i flödet ryms bara en minut. Se klippet i normal hastighet på min IGTV! Tack för att du följt min julkalender! Jag önskar dig och de dina en riktigt god och fridfull jul! 💚❤️🦌🎅🌲❄️🕯❤️💚 #morotsliv #CarrotLifestyle #morotslivsjulkalender #jultomten #medicinalmushrooms #medicinskasvampar #chaga #sprängticka #reishi #lackticka #lionsmane #igelkottstaggsvamp #cordyceps #foursigmatic #hållbarlivsstil #hållbart #hälsosamlivsstil #hälsosammareliv #hälsa #sustainableinfluencers #influencersofsweden #InoS #hälsoinfluencer #hälsoinspiratör

A post shared by Cecilia Ila Lassfolk (@morotsliv) on

Julafton är här. Har i hört teorin om att tomten ursprungligen var en samisk shaman från sibirien? På den tiden använde man svamp till mycket. Både hallucinogena svampar för spirituella resor och medicinska svampar för hälsan.

En del medicinska svampar använder vi ännu idag för att optimera vår hälsa. Här är fyra av mina absoluta favoriter (garanterat inga hallucinogena effekter, jag lovar!).

Lion’s mane

Kallas också igelkottstaggsvamp är en välkänd matsvamp och medicinsk svamp. Igelkottstaggsvamp har länge använts i traditionell kinesisk medicin för att stärka immun- och tarmsystem.

Fördelar med Lion’s mane

 1. Skyddar nervsystemet
 2. Ökar den kognitiva förmågan och förbättrar minnet
 3. Ökar immunsystemets funktion
 4. Sänker kolesterolnivåer
 5. Påskyndar sårläkning.

Om du vill köpa Igelkottstaggsvamp av hög kvalitet rekommenderar jag FousSigmatics Lion’s mane med dubbel utvinningsprocess. Den är tillverkad genom att koka svampen i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol.

Här kan du läsa mera om Lion’s mane.

Cordyceps

Cordyceps är en sällsynt och exotisk svamp. Det har bevisats flera gånger att Cordyceps ökar syreupptagningsförmåga och motverkar trötthet. Cordyceps är perfekt för sport, eftersom det snabbar också upp återhämtningen.

Fördelar med Cordyceps

 1. Ökar energinivåer
 2. Påskyndar återhämtningen
 3. Förbättrar sexuell prestation
 4. Maximerar syreupptaget
 5. Stärker immunförsvaret

Om du vill köpa Cordyceps av hög kvalitet rekommenderar jag FourSigmatics Cordyceps med dubbel utvinningsprocess. Den är tillverkad genom att koka svamp i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol.

Här kan du läsa mera om Cordyceps.

Reishi

Reishi kallas också lackticka och drottningen av medicinska svampar och det ligger verkligen något i det. Med en historia som går tillbaka mer än 4000 år är Reishi definitivt en av mänsklighetens äldsta och mest värdefulla örter. I Kina är Lacktickan känd som Lingzhi som betyder “ört av andlig styrka”. I Japan kallas den “10.000årig svamp”.

Denna intelligenta svamp är som en normaliserande och balanserande agent som hjälper kroppen att anpassa sig till olika förhållanden och påfrestningar. För användaren kan detta innebära en sundare livsstil, färre läkarbesök och kraftigt reducerade medicinkostnader.

Fördelar med Reishi:

 1. Hjälper mot stress
 2. Stärker immunförsvaret
 3. Förbättrar sömnkvaliteten
 4. Förbättrar blodcirkulation och blodtryck
 5. Verkar antiinflammatoriskt

Om du vill köpa Lackticka av hög kvalitet rekommenderar jag Foursigmatics Reishi med dubbel utvinningsprocess. Den är tillverkad genom att koka svamp i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol.

Här kan du läsa mera om Reishi.

Chaga

Chaga kallas också sprängticka och är kungen av medicinska svampar. Den är känd från folkmedicinen i norra Europa redan under 1600- och 1700-talen och har anvönts av shamaner i många tusen år och är känd i Sibirien som “odödlighetens svamp”, “Gåvan från Gudarna” eller “Gåvan från Himlen”.

Den här skördar jag också själv och dricker närmast dagligen. En trogen vän som stärker immunförsvaret.

Hälsofördelar med Chaga:

 1. Förbättrar immunförsvaret
 2. Motverkar cancer
 3. Är anti-inflammatorisk
 4. Är en extremt stark antioxidant
 5. Är en stark adaptogen

Om du vill köpa sprängticka av hög kvalitet rekommenderar jag Foursigmatics Chaga med dubbel utvinningsprocess. Den är tillverkad genom att koka svamp i 30 timmar och genom att extrahera den i stark 98% alkohol. Uppge Morotsliv

Jag älskar också Mushroom mocha med chaga och kakao. Helt gudomligt god!

Här kan du läsa mera om Chaga.

Med denna sista lucka avslutar vi julkalender för detta år. Jag önskar dig nu en riktigt fridful och härlig julhelg!

Gillade du detta? Då kanske du också gillar följande