fbpx

Inlägget innehåller adlinks till Bodystore.

Receptdrottningen Fanny har verkligen grymt bra recept på sin sajt lesscarbs.se. Dessutom är det över 800 stycken! Helt galet… Jag blev helst såld när hon bjöd mig på sitt rödbetsbröd och efteråt har jag börjat baka dem jag också.

Idag när jag juicade blev det en massa morotsrester, och istället för att slänga dem bestämde jag mig för att jag skulle baka eftersom jag nyss tömt frysen på min sista glutenfria fralla. Men jag insåg snabbt att alla mina mjölsorter började ta slut hemma. Så jag tog vad jag hittade och svepte ihop morotssemlor, som vi kallar dem i Finland. Eller morotsfrallor, så vet även alla i Sverige vad jag bakat för något. 😉

Ingredienser

Torra ingredienser

Våta ingredienser

 • rivet från 10 morötter
 • 12 dl 40 gradigt vatten
 • 0,5 dl olivolja
 • 0,5 dl rissirap, fibersirap, honung eller din favorit (kan också lämnas bort)

Före gräddning

Gör såhär

 1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
 2. Låt det stå ca 10 minuter medan du förbereder de våta ingredienserna.
 3. Tillsätt de våta ingredienserna medan du blandar med degkroken på din elvisp.
 4. Sätt över en handduk och låt jäsa en timme.
 5. Skopa upp en handfull deg med våta händer.
 6. Forma till en boll och sätt på bakplåt.
 7. Låt jäsa en timme till.
 8. Grädda i 180 grader varmluft (eller 200 grader vanligt).

Ät med dina favoritpålägg. Jag valde smör/ghee, paprika, gurka och machésallad.

Och nu har jag slut på massor av ingredienser inför nästa brödbak så jag passade också på att klicka hem mjöl och andra livsmedel inför nästa brödbak.