fbpx

I stolt samarbete med Akvantum Naturally. Inlägget innehåller adlinks.

Bentonitlera för detox och skönhet

Jag har börjat bada lerbad och göra lerinpackningar! Det känns så lyxigt. Som att vara på spa, men hemma. Jag tänder några ljus, sätter på skön musik och sjunker ner i badet.

Bad och inpackningar med bentonitlera är ett effektivt, skonsamt och naturligt sätt detoxa kroppen från tungmetaller och andra skadliga ämnen.

Just nu får du 50% rabatt på bentonitleran hos Akvantum Naturally!

Magnetic Clay Detox Bath är natriumbentonitlera och kan inte ätas utan används endast utvärtes för hudvård och detox för kroppen.

Ta ett skönt detoxande bad

Idag är vi bombarderade med miljögifter både invärtes och utvärtes. Bentonitlera kan hjälpa oss att eliminera dessa gifter på ett enkelt och behagligt sätt. Du kan välja mellan olika paket som innehåller speciellt utvalda örter för dina ändamål eller en helt naturell lera utan örter.

Du kan blanda ut leran i ett fotbad eller helkroppsbad. Blanda sedan pulvret med vatten och mixa i en blender och tillsätt i badvattnet.

Natural Detox Clay Bath innehåller bara natriumbentonit. Environmental, Clear-out och Smoker’s/Drug Detox Clay Bath innehåller förutom natriumbentonit ett örtpaket med örter som hjälper kroppen detoxa olika typer av slaggämnen och toxiner.

Jag har använt både Enviromental och Clear-Out i mina lerbad.

Gör sköna lermasker

Bentonitleran kan också användas som en djuprengörande ansiktsmask för att normalisera fet hy och lindra akne. Huden känns len som en babyrumpa efteråt då klappar jag in några doppar jojobaolja i ansiktet.

Det är också bra att detoxa armhålorna. Du kan uppleva fördelar som att du svettas mindre, får luktfri svett och du blir av med rester från deodoranten (såsom aluminium och andra kemikalier). Till på köpet får du en lätt lymfdetox.

Eller en hårinpackning för att rena håret från tungmetaller från färgningar och andra kemiska behandlingar.

Varför inte göra en helkroppsinpackning om du inte har ett badkar hemma?

Jag använde Natural Detox Clay Bath för mina masker.

Unika egenskaper

Bentonitlera, natriumbentonit i det här fallet, kommer från vulkanisk aska som blandades med saltvatten för miljontals år sedan. Det är ett giftfritt naturligt mineral som huvudsakligen finns i Black Hills-regionen i USA.

De kristallstrukturer som finns i natriumbentonit är mycket tunnare än andra leror. Detta gör att när bentonitleran blir våt så växer dess yta många gånger. Då kan den mycket effektivt kan dra åt sig andra partiklar och bli detoxande.

Bentonitlerans partiklar är negativt laddade medan många giftiga ämnen som till exempel tungmetaller har en positiv elektrisk laddning. Det gör att bentonitleran binder upp dem, oskadliggör dem och transporterar bort dem från kroppen via huden.

Här får du 50% rabatt på bentonitleran från Akvantum Naturally!

Du kan även använda leran för att tillverka egna naturliga hudvårdsprodukter genom att kombinera bentonitlera med örter aktivt kol eller eteriska oljor.

En låda innehåller 2,2 kg lera och är endast avsedd för utvärtes bruk. Kilopriset på är nu under kampanjperioden 113 kr/kg ! (De flesta andra säljer den för runt 220kr/kg i mindre förpackningar om 225g.)

Akvantum Naturally har dessutom alltid gratis frakt inom Sverige. Till Finland kostar frakten 49 kr.

Hoppas du ska gilla den lika mycket som jag!