fbpx

Inlägget om bentonitlera är i stolt samarbete med Akvantum Naturally och innehåller adlinks.

Bentonitlera för detox och skönhet

Jag har börjat bada lerbad och göra lerinpackningar! Det känns så lyxigt. Som att vara på spa, men hemma. Jag tänder några ljus, sätter på skön musik och sjunker ner i badet.

Bad och inpackningar med bentonitlera är ett effektivt, skonsamt och naturligt sätt detoxa kroppen från tungmetaller och andra skadliga ämnen.

Här hittar du bentonitleran!

Magnetic Clay Bath

Magnetic Clay Bath är natriumbentonitlera och kan inte ätas utan används endast utvärtes för hudvård och detox för kroppen.

Ta ett skönt detoxande bad

Idag är vi bombarderade med miljögifter både invärtes och utvärtes. Bentonitlera kan hjälpa oss att eliminera dessa gifter på ett enkelt och behagligt sätt. Du kan välja mellan olika paket som innehåller speciellt utvalda örter för dina ändamål eller en helt naturell lera utan örter.

Du kan blanda ut leran i ett fotbad eller helkroppsbad. Blanda sedan pulvret med rikligt med vatten och mixa i en blender och tillsätt i badvattnet.

Magnetic Clay Bath innehåller natriumbentonit och Himalayasalt.

Gör sköna lermasker

Bentonitleran kan också användas som en djuprengörande ansiktsmask för att normalisera fet hy och lindra akne. Huden känns len som en babyrumpa efteråt då klappar jag in några doppar jojobaolja i ansiktet.

Det är också bra att detoxa armhålorna. Du kan uppleva fördelar som att du svettas mindre, får luktfri svett och du blir av med rester från deodoranten (såsom aluminium och andra kemikalier). Till på köpet får du en lätt lymfdetox.

Eller en hårinpackning för att rena håret från tungmetaller från färgningar och andra kemiska behandlingar.

Varför inte göra en helkroppsinpackning om du inte har ett badkar hemma?

Magnetic Clay Bath för ansiktsmasker.

Unika egenskaper

Bentonitlera, natriumbentonit i det här fallet, kommer från vulkanisk aska som blandades med saltvatten för miljontals år sedan. Det är ett giftfritt naturligt mineral som huvudsakligen finns i Black Hills-regionen i USA.

De kristallstrukturer som finns i natriumbentonit är mycket tunnare än andra leror. Detta gör att när bentonitleran blir våt så växer dess yta många gånger. Då kan den mycket effektivt kan dra åt sig andra partiklar och bli detoxande.

Bentonitlerans partiklar är negativt laddade medan många giftiga ämnen som till exempel tungmetaller har en positiv elektrisk laddning. Det gör att bentonitleran binder upp dem, oskadliggör dem och transporterar bort dem från kroppen via huden.

Här finns bentonitleran hos Akvantum Naturally!

Du kan även använda leran för att tillverka egna naturliga hudvårdsprodukter genom att kombinera bentonitlera med örter aktivt kol eller eteriska oljor till exempel.

Akvantum Naturally leverar både inom Sverige och till Finland.

Hoppas du ska gilla den lika mycket som jag!

Bentonitlera