fbpx

Ikväll släcker vi lamporna hemma kl 20:30-21:30!

På detta sätt skickar vi en tydlig signal till våra politiker och beslutsfattare att agera för klimatet och planeten. Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald är nämligen två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med för att överhuvudtaget kunna fortsätta leva på vår planet!

Världens största klimatmanifestation

Att göra medvetna val i vardagen spelar stor roll för hur mycket utsläpp vi orsakar. Hur vi reser, äter, bor, shoppar och sparar pengar är sådant som orsakar stora koldioxidutsläpp och annan miljöpåverkan. Vi kan satsa på att äta mer vegetariskt, resa mer kollektivt, cykla mer och välja miljömärkt el.

Earth Hour startade för drygt tio år sedan och med åren har den vuxit och nu engagerar den varje år hundratals miljoner människor i allt fler länder. Förra året deltog 188 länder och territorier!

Klimatkalkylatorn är framtagen av WWF i samarbete med SEI, Stockholm Environment Institute. Gå in och testa hur du lever just nu! Gå till klimatkalkylatorn!

Global temperaturhöjning

 

För att få en hållbar framtid behöver vi både hejda klimatutsläppen. Temperaturökningen bör stanna väl under 2 grader och den biologiska mångfalden får inte minska mer. Helst borde den öka. Sprid ditt engagemang i sociala medier och haschtagga #Connect2Earth, för att visa att du är med!

Tillsammans gör vi skillnad

Så kl 20:30 släcker vi alla lampor och tänder några stearin- eller bivaxljus ikväll, eller hur? Och kom ihåg att hashtagga #ökatakten för att visa ditt engagemang för klimatet och planeten! Tillsammans kan vi göra skillnad!