fbpx

Inlägget innehåller adlinks till NetonNet.

Vår robotdammsugare fixar bort kemikalier utan att vi behöver lyfta ett finger!

I höstas fick vi en ny familjemedlem. Han heter Rolf och gör ju inte så stort väsen av sig, men avlastar oss något otroligt med hushållssysslorna. Rolf är nämligen vår robotdammsugare – och kanske till och med vår bästa vän. Han besparar oss otroligt mycket tid och energi!

Ni som följer mig på Instagram har sett honom figurera där från och till och ni har frågat så mycket om Rolf. Vilken modell han är och hur han fungerar, så idag ska jag berätta lite mer om vår fina Rolf.

Rolf kopplar upp sig till vårt wifi hemma. Det betyder att vi kan sätta igång honom när som helst oberoende var vi befinner oss så länge wifi är på hemma.

Vi kan också schemalägga om vi vill att han ska dammsuga en viss tid vissa dagar i veckan eller om vi hellre startar honom manuellt (alltså utan wifi).

Här kan du köpa din egen “Rolf”.

Neato Botvac D5

Det jag gillar med Rolfs modell är att jag kan starta honom när som helst. Om jag till exempel är på stan och får veta att vi ska få besök ikväll kan jag bara klicka igång honom på min telefon och lägenhetens golv är helt dammfria när vi kommer hem. Eller så kan jag låta honom gå enligt ett schema så jag inte alls behöver bry mig i att starta honom via appen eller manuellt.

Jag brukar oftast förbereda lägenheten litegrann innan han ska dammsuga, genom att plocka upp saker som ligger på golvet och ställa upp stolarna. Men skulle jag glömma så letar han sig smidigt omkring dem ändå.

Man kan ställa in så han är extra försiktig om han möter på saker som ligger i vägen.

Och skulle han fastna någonstans så skickar han oss ett meddelande: “Jag sitter fast!”. Då kan man kan inte annat än fnissa åt hans charmiga trubbel.

Man kan också markera områden där man vill att han ska hålla sig borta. Antingen kan man sätta ut en markering (magnetband) på golvet eller rita markeringar virtuellt på kartan i appen. Vi har satt magnetband så han inte far in under ena soffan där han annars skulle kunna fastna och vid skostället. De virtuella markeringarna använder vi mest om vi vill att han bara ska dammsuga vissa rum eller en del av lägenheten.

  • Wifi-ansluten och appstyrd för optimal kontroll.
  • Idealisk för djurägare – kombinationsborsten är utformad för att suga upp djurhår.
  • Intelligent robotdammsugare som både suger och borstar.
  • Ultra Performance-filtret är perfekt för hem med allergier och husdjur.
  • Klarar upp till hela 420 m² på ett pass.

Neato D5 skannar av rum och möbler

Rolf använder sig av laserteknik, vilket gör att han skannar av och känner av föremål, möbler, trappor och så vidare, då han kartlägger rummet. Sen går han metodiskt genom hela lägenheten, rum för rum, och missar inte en fläck.

Och skulle du ha trappor så känner han också av dem, så han inte trillar ner. Mattor, trösklar och olika underlag är heller inga problem.

Han gör en karta över hela lägenheten medan han jobbar, och då han är klar meddelar han: “Jag har städat klart” och så skickar han en karta över var han dammsugit, hur många kvadratmeter det blev och hur många minuter det tog.

Han dammsuger naturligtvis inte inne i skrubbarna eller ute på terrassen (om vi nu inte öppnar dörrarna dit). Så vanligtvis tar lägenhetens resterande 60 m2 ca 50 minuter.

Effektivt filter mot damm och kemikalier

Det ultraeffektiva filtret fångar upp extremt små partiklar (0,3 mikron), vilket gör den är bra för allergiker, men också effektiv för att samla upp kemikalierna som gömmer sig i dammet.

Rolf har också extra stor behållare för dammet, som man tömmer efter varje dammsugning. Ibland glömmer jag, men det har inte varit några problem för det.

Slipper åt överallt

Eftersom Rolf har D-form istället för att vara helt rund, som många robotdammsugare är, så kommer han bättre åt i alla hörn. Han sveper nära golvlister, kommer åt i hörnen och samlar upp allt skräp han hittar i sin extra stora dammbehållare.

Tack vare D-formen så kan han också ha en frontmonterad borste som är 50 % större jämfört med många runda robotar. Detta gör att han fångar upp damm ännu mer effektivt.

Laddar sig själv

Rolf klarar av att rengöra mer golvyta än många andra robotar och när han behöver mer kraft far han tillbaka till laddningsstationen, laddar och återvänder sedan för att fortsätta och slutföra jobbet.

Han skulle kunna klara av att rengöra upp till 420 m2 på en städcykel (inklusive två laddningssessioner). Det betyder att han fixar cirka 140 m2 på en laddning.

Underhåll

Han säger själv till när det är dags att rengöra borsten eller byta filter. Det är varken svårt eller tar lång tid.

Klicka hem din egen

Här kan du beställa hem Rolfs storebror som är Neato modell D7 och hans lillebror Neato D3. Han egen modell D5 verkar vara slutsåld överallt.

Du hittar också filter, sidoborstar, kombinationsborste,  borstsskydd samt extra gränsmarkörer om du behöver mer.

Sparar tid

Det jag uppskattar allra mest är all den tid jag sparar då Rolf sköter dammsugningen. Man ser ju efter varje dammsugning hur otroligt mycket damm han lyckas hitta varje dag.

Eftersom kemikalierna samlas i dammet är det skönt att kunna dammsuga varje dag utan att behöva sätta av sig egen tid på jobbet. Vi är så glada och tacksamma över vår lilla familjemedlem!

Här kan du klicka hem din egen robotdammsugare!

Här hittade jag en tydlig video på Neatos Youtubesida.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=AmLkFQ2lDFQ[/embedyt]