fbpx

Annonssamarbete med Nyttoteket

Många frågar om min morgonrutin så nu tänkte jag berätta hur jag maxar min frukost.

Som du kanske vet älskar jag att starta morgonen med supermat och näring för att få en riktig kickstart på dagen. Genom att maxa frukosten lägger jag tonen för hela dagen och kan prestera både inom jobb, träning och fritid.

Nyttotekets slogan “Rocket fuel yourself” passar mig därför som hand i handske!

Supersmoothie

Du kanske redan känner till att jag oftast börjar med en fastande stund på morgonen. Men efter en stund blir det dags för frukost och då vill jag ha något som går snabbt att laga, innehåller massor av näring och som smakar fantastiskt! Smoothies blir då en perfekt frukost som faller i min smak!

Jag har ofta en havre- eller kokosyoghurt som bas som jag smaksätter med ett par matskedar av Nyttotekets superbärpulver Nordic Berries.

Det innehåller sju olika bär: vildplockade lingon, svarta vinbär, röda vinbär, blåbär, tranbär, kråkbär och aronia. Bären plockas för hand för att garantera skogarnas hållbarhet och förstås även den höga kvalitén. De torkas och mals och innehåller inga tillsatser överhuvudtaget.

Jag gillar också färska eller frysta bär i min frukost, men jag brukar tycka det är bra att variera sig. Lätt är det att ta mig sig också om man ska bort och vill ha något gott och nyttigt på resande fot. Dessutom är pulvret drygt, då en matsked av Nordic Berries motsvarar dessutom cirka 1 dl färska bär.


Smoothien kan sötas med fibersirap eller honung om man vill, men jag gillar den ganska syrlig. Sen toppar jag den med kakaonibs, torkade superbär och ätbara blommor om jag råkar ha sådana hemma.

Superkaffekoppen

Jag brygger varje morgon ekologiskt kaffe av färskmalda, ekologiska mellanrostade kaffebönor. Varje kopp får en extra kick av ett par teskedar kollagen och en matsked MCT-olja.

Kollagenet ska reparera och bygga upp alla elastiska delar i min kropp och hålla huden smidig och ung.

MCT-olja har jag satt i kaffet i många år redan för att maxa min energi. Jag vet inget värre än att inte orka med saker jag vill göra eller att drabbas av hjärndimma då jag måste kunna tänka klart och vara kreativ. Dessutom tar jag alltid MCT-olja innan jag far och på en tur barfotalöpning eller ett träningspass på utegymmet.

Kollagen

Clean Collagen är protein från gräsbetande kor och är helt fri från skräp såsom tillsatser, smak och antibiotika. Kollagen reparerar, återställer och bygger upp hud, hår, leder, blodkärl, organ och allt elastiskt i kroppen.

Extra kollagen är viktigt, då vi idag sällan äter inälvsmat. Jag sätter 2 tsk i mitt kaffe för mjukare och mer elastisk hud, och den passar perfekt i både varma och kalla drycker.

Här kan du läsa mer om varför kollagen är så himla bra tillskott för kroppen.

MCT-olja

MCT är kokosbaserad olja som ger fokus och energi! Jag brukar sätta en matsked MCT-olja i mitt kaffe på morgonen. Men jag brukar också sätta den i juice innan jag ska träna eller ut på en löptur.

MCT står för medium chained triglycerides, alltså medellånga fettsyror. Dessa ger snabb energi då de inte bryts ner på samma sätt som många andra fettsyror traditionellt gör. Från tunntarmen går de ut till portådern och slutligen levern där de omvandlas till direkt energi för kroppen i form av ketoner. Ketoner är en av de två energiformerna som framför allt hjärnan använder sig av.

Nyttotekets MCT-produkter är helt fri från palmolja. MCT-oljan är en av de snabbaste energikällorna för hjärnan och kroppen.

C8-oljan består av 100% kaprylsyra och kroppen kan därför använda ketoner som bränsle utan att nödvändigtvis vara i ketos. Den här är en vinnare före träning eller annan fysiskt krävande aktivitet.

MCT-pulver är speciellt bra för dig med känslig mage. Den innehåller acaciafiber som också fungerar som prebiotika i kroppen, alltså mat åt probiotikan i din tarm, och gör att du kan äta större mängder MCT utan att få problem med magen. Pulvret finns även med chokladsmak, och den är magiskt god i smoothies eller supernyttiga chokladefterrätter.

Bekanta dig gärna med hela produkturvalet på Nyttoteket.se.

Det som är extra roligt med Nyttoteket är att de också levererar utanför Sverige! Så du som bor i Finland eller andra länder kan nu också beställa på Nyttoteket.se.