fbpx

Jag har jobbat med bloggens struktur i januari och inte riktigt hunnit med blogginlägg. Men något jag måste berätta om är klimatfrukosten som jag, Fanny och en massa andra härliga bloggare och influencers besökte i början av januari.

Emma Sundh och Maria Soxbo från Husligheter arrangerade som vanligt klimatfrukosten och årets första var med tema Framtidens konsumtion, tillsammans med Formex.

Lotta Ahlvar från Formex uttryckte sig med orden “the party is over” under klimatfrukosten. Detta ohållbara, överkonsumtionsparty är slut. Det är festen ingen vill gå på. Det betyder dock inte att det mpste vara slut på allt roligt – tvärtom! Nu får vi börja ordna mera hållbara fester istället.

Klimatfrukost arranegrades denna gång på ArkDes, i deras mysiga Café Blom som hade dukat en klimatsmart frukost! Snart kommer det en ny utgåva av “The Nordic report” som ges ut av SUSTAINORDIC, där ArkDes är medverkande partner. Där lyfts goda exempel inom hållbar produktion och konsumtion i Norden fram.

Emma hälsade alla välkomna, pratade om aktualiteter kring klimatet i världen, om Australien och att vi alla kan påverka och göra skillnad.

Klimatklubben planterar ett träd för alla gäster som dyker upp, och denna gång var caféet fyllt till bredden.

Dagens panelsamtal modererades som vanligt av Maria Soxbo. I panelen stod Jonas Olsson från ArkDes, Cecilia Blankens från BLANKENS, Kristina Östman från Naturskyddsföreningen och Lotta Ahlvar från Formex.

Kristina Östman från Naturskyddsföreningen sa vid ett skede: “Vi kommer att se tillbaka på vår tid och se den som en exceptionell lyxtillvaro, en livsstil som kommer vara lika otänkbar som att röka i bilen bredvid barnen”. Det tror och hoppas jag att händer mycket snart,

Hela panelsamtalet avslutades med kloka ord från Cecilia Blankens som jag tycker att vi alla ska ta till oss!

“Jag har länge tänkt, ‘Inte ska väl jag. Jag är ju inte direkt Naturskyddsföreningen’.  Kläderna har inte känts tillräckligt stora helt enkelt. Men där har jag tänkt om. Man behöver inte vara expert, behöver inte kunna allt, behöver inte kunna svara på frågor, men däremot väcka tankar att ‘det här funderar jag på’.  Trigga igång 10 andra huvuden, som triggar i gång 10 andra huvuden”.

Läs det en gång till! Så himla viktigt.

Efter frukost och panelsamtal fick vi umgås och prata med varandra. Älskar också den här stunden. Känns alltid som att man vill stanna lite längre, lite till…!

Sen fotades alla av härliga Caroline Solberg.

Fanny och jag har besökt på varenda klimatfrukost hittills.

Kajsa, Emma och Jenny.

Duon bakom Vegansk matlåda.

JohannaAylenGurgin, Sanna och Kristina Östman från Naturskyddsföreningen.

Nina Campioni

Cecilia Blankens och Jonas från Grandpa!

I mitten. Magnus från Huskypodcast

Alla bilder är tagna av härliga Caroline Solberg.

Här kan du också läsa om den förra klimatfrukosten.