fbpx

Inlägget om fönstertvätt innehåller adlinks till Glimja.

Igår sken solen in genom smutsiga fönster efter vårvinterns damm och påminde om att de börjar bli dags att tvätta fönstren.

Idag är det mulet, så det är väl bara att kavla upp ärmarna, tänker jag. Naturligtvis blandar jag då till mitt recept för giftfri fönstertvätt.

Giftfri fönstertvätt

Om du också behöver tvätta fönstren vill jag tipsa om ett gammalt husmorstips, uppdaterat till mitt giftfria fönstertvättsrecept. Detta har följ med ända sen mina första ekostädningskurser som jag började dra redan 2012, så det är välbeprövat och det är så många som hört av sig genom åren om hur bra detta recept fungerat för dem. Hoppas du ska gilla det lika mycket!

Ingredienser

Gör såhär

  1. Blanda allt i en flaska.
  2. Sätt på spraymunstycke.
  3. Spraya på fönstren.
  4. Torka med en fuktig mikrofiberduk.
  5. Torka kruttorrt med dagstidningspapper eller en torr mikrofiberduk.

Jag brukar använda en fuktig handduk av mikrofiber och en torr. När jag torkar med den torra torkar jag vartannat lodräta drag och vartannat vågräta tills det är kruttorrt, alltså tills det blir strävt och trögt att torka. Då är fönstren rena.

Jag brukar variera med höger och vänster hand. Bra för både hjärnan, motoriken och musklerna.

Kom ihåg att det behöver vara mulet och plusgrader ute då du tvättar fönstren!

Tips! Halvera mängden ättika om du har 24%-ig och öka på mängden vatten, alltså 1,25 dl ättika och 3,75 dl vatten.

Ättika är bra till mycket annat också! Läs mina inlägg här och här. Och missa inte inlägget om var du INTE bör använda ättika!