fbpx

Året 2020 lider mot sitt slut och det är dags för den traditionella tillbakablicken.

2020 har (precis som många andra också säger) varit ett skitår på många sätt, men det finns faktiskt en hel del pärlor också! Till och med pärlor som vi fått tack vare det förbaskade viruset.

Året 2020

Januari och februari började väl ganska normalt. Jag jobbade mycket, men jag har detta år helgat helgerna på så sätt att jag (nästan) aldrig jobbat helger. (Förutom lite stories på Instagram som jag lägger upp dagligen året runt. 😅)

I mars började Robin jobba hemifrån och vi försatte oss i karantänliknande förhållanden. Träffade ingen, åkte ingen kollektivtrafik och beställde hemkörning av matkassar. Det enda vi haft kvar är dagliga promenader med vår lilla hund Boris och träning på utegymmet med handspritflaskan i högsta hugg. Jag trodde vi skulle gå varandra på nerverna av att vara tillsammans så pass mycket, 24-7 alltså, men vi är båda glatt överraskade hur bra det gått!

Så här fortsatte vi ända fram till sommaren då vi åkte till Finland för att jobba i karantän på sommarstället före semestern kickade igång. Semestern kändes därför extra lång trots att vi jobbade mer intensivt än vanligt.

Till min stora sorg dog min morfar (dock inte till följd av viruset). Det var fruktansvärt ledsamt, trots att det inte var någon överraskning. Han skulle ha fyllt 91 i juli. Morfar har varit en så viktig person i mitt liv ända sen jag föddes. Han var bästa lekkamraten och hittade alltid på en massa saker att leka, lära och upptäcka, och det är så himla tomt utan honom.

Semestern var ljuvlig. Inte lika mycket umgänge som vanligt så klart. Vi umgicks med familjen och närmaste vännerna och spenderade mycket tid utomhus tillsammans. Väldigt trevligt det också.

Hösten har sen gått i rasande takt, tycker jag. Jag och Fanny har både jobbat med att fortsätta producera ett poddavsnitt i veckan, men en del avsnitt har varit så kallade mikroavsnitt på 10-15 minuter. Detta för att vi skulle hinna kicka igång vår nästa satsning: webbkurser online!

Vad annat då? Jo, vi köpte en lägenhet och flyttade till Sjöstaden i slutet av oktober. Och vi trivs oförskämt bra där. Jag älskar ekotänket i denna stadsdel, då det är väldigt omfattande sopsortering, mindre biltrafik, större andel elbilar och mycket mera cykelvänligt. Dessutom finns en samhörighet i grannskapet som ger både trygghet och välkomnande känsla. Jo här trivs vi!

I december blev det karantän på mina föräldrars sommarställe och arbetet varvades med vinterbad och snö. Sen kunde vi fira jul med familjen och det var alldeles underbart!

Året 2021

Nästa år hoppas jag så klart att viruset lägger sig och vi kan börja leva under mer normala omständigheter igen.

Jag har ännu inte lagt upp detaljerad plan för vad som ska hända på Morotsliv, men kommer att göra det i början av januari.

Jag och Fanny är långt på väg med webbkurserna och hoppas lansera de första kurserna under tidig vår. Det kommer inte bara vara våra kurser, utan även andra lärare och experter kommer att ha kurser om hälsa och hållbarhet på vår plattform. Detta innebär att vi efter årsskiftet kommer att ta paus med podden för att sätta allt krut på webbkurserna. Så himla spännande!

Håll utkik så kommer ni snart att få mer information om detta! Och har du tips på kurser du skulle vilja hitta på vår plattform eller om du själv är föreläsare eller expert inom något område, kontakta oss hemskt gärna!

Kommentera gärna hur du upplevt ditt år. Vore intressant att höra!

Och så önskar jag dig ett Riktigt Gott Nytt År 2021!