fbpx

Inlägget om MaryRuth’s är i betalt samarbete med fantastiska Glimja.

Ekologiska, högabsorberande kosttillskott

Jag har hört talas om MaryRuth’s flera gånger under det senaste året. De lär vara otroligt rena och potenta och det är mycket omsorg genom hela processen. Så jag blev så glad när jag hittade dem i Glimjas sortiment.

Jag har testat tre olika produkter från Mary Ruth’s. Ett multivitamin-, ett multimineral- och ett probiotikatillskott, samtliga i flytande form. 

Men innan jag berättar mer om mitt test är du säkert lite nyfiken på vem Mary Ruth egentligen är.

Vem var MaryRuth?

MaryRuth Ghiyam ville lära sig hur människor kan använda näring för att blir friskare och leva längre, efter att det tragiska och oväntade bortfallet av hennes bror och far och hennes mammas diagnos av två godartade hjärntumörer. 

MaryRuth är certifierad utbildare inom hälsa, näringsrådgivare och kock, och när hon jobbade med klienter som näringsrådgivare upptäckte hon en lucka i tillskottsindustrin. MaryRuth bestämde sig för att ta fram ett hälsosamt multivitamin, med veganska, GMO-fria ingredienser som var tryggt för hela familjen. 

Hennes vision har idag vuxit till en hel serie flytande kosttillskott med vitaminer och mineraler samt probiotika, alltså mjölksyrabakterier, men även ansikts- och kroppsprodukter. 

MaryRuth’s kosttillskott

Hälsa är en förutsättning för att leva ett gott liv och uppnå våra mål, och näring är en av förutsättningarna för hälsa.

Våra kroppar bör få näringsämnen främst från maten vi äter, vattnet vi dricker och solen!. Men vi vet att det idag finns en hel del faktorer som kan försvåra processen.

Här har jag skrivit mer om varför vi egentligen behöver kosttillskott och här om de vanligaste tillskotten de flesta av oss behöver.

MaryRuth’s brinner för att göra potenta kosttillskott för att stödja hälsa och skapar därför produkter som är GMO-fria, växtbaserade, veganska, biotillgängliga med så få allergener som möjligt. De satsar på att att hitta ingredienser av högsta kvalitet som dessutom smakar gott. De är så måna om att kunderna ska vara nöjda med kosttillskotten så de erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti. 

Mary Ruth’s står för

  • vegansk hälsa
  • familjens hälsa
  • hälsan hos dem med speciella kostproblem
  • immunitet
  • energi
  • matsmältning
  • sömn 
  • allmänt välbefinnande

Flytande näringstillskott från MaryRuth’s

Alla Mary Ruths produkter är veganvänliga, glutenfria, sockerfria och utan onödiga tillsatser. De naturliga smakerna tillverkas under strikt kontroll utan farliga ämnen som tex aspartam, GMO eller glykol som annars kan ingå.

Mary Ruth’s multivitamin och multimineraltillskott är lättabsorberade och innehåller alla viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter, spårmineraler och aminosyror som kroppen behöver.

Den rekommenderade dagliga dosen för vuxna är 2 msk per dag, men att börja med en halv dos för att se hur kroppen reagerar. Det kan tas på fastande mage, med mat eller med vatten eller juice. Dosering för unga (11-17 år) är 1 matsked per dag, barn (4-10 år): 1/2 matsked per dag och barn (2-3 år): 1/2 tesked per dag.

En flaska innehåller 946 ml vilket ger ca 30-32 portioner. Flaskan förvaras i kylskåp efter öppning. Oöppnad har de en livslängd på två år från tillverkning. När de väl öppnats håller de i 6 månader i kylskåp. Flaskan är BPA-fri och återvinns som plast.

MaryRuth’s Morning Multivitamin Raspberry

Detta multivitamin är främst tänkt att tas på morgonen och passar för hela familjen. Denna ger energi, skönhet, stöder immunsystemet och allmänhälsan. 

Eftersom jag ville får en bra bild på smaken valde jag att ta den ren, alltså inte blanda ut den med något. Den ser ut som havtornskräm (troligen pga av B2-vitamin som är starkt gul) med den smakar hallon. Den påminner om bärkräm eller bärsoppa i både smak och konsistens, och jag tycker den smakar riktigt gott.

Här kan du köpa MaryRuth’s Morning Multivitamin Raspberry.

MaryRuth’s Nighttime Multimineral Coconut Dream

Denna multimineral är främst tänkt att tas kvällstid och passar även den hela familjen. Den främjar bra magnesiumnivåer, minskar stress och ökar avslappning, cellreparation och ger bättre sömn. 

Denna tar mig tillbaks till de Thailändska stränderna och en kall pina colada i handen. Den smakar gräddig kokos och lite ananas. Fantastiskt god, måste jag säga.

Här kan du köpa MaryRuth’s Nighttime Multimineral Coconut Dream.

Mary Ruth’s flytande mjölksyrabakterier

Slutligen har jag testat Mary Ruth’s flytande mjölksyrabakterier. Jättebra för den som inte vill ta probiotika i kapslar. Det är ett probiotiskt, vegetabiliskt och veganvänligt kosttillskott som stödjer matsmältningen för både vuxna och barn. 

Mikrofloran i mage och tarm kan lätt hamna i obalans, vilket kan ha negativa effekter på bland annat vår matsmältning och immunsystem. Genom att fylla på med bra bakterier hjälper vi tarmfloran att återställa sin balans.

Flaskan innehåller 12 stammar som är resistenta mot magsyra och kan lagras i rumstemperatur. Stammarna är Lactobacillus acidophilus, L. rhamnosus, L. salivarius, L. casei, L. plantarum, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, B. lactis, B. infantis, B. breve och B. longum i ett enzymberikat substrat extraherat med vatten från en blandning av tre ekologiska grässorter.

Dosering för vuxna är 3 ml (60 droppar, 4 pumpar) och det kan tas som det är eller tillsammans med vatten eller juice, dock inte i heta vätskor. En pump fyller glasröret halvvägs och motsvarar 0,75 ml. Barn (4-12 år) kan ta halva vuxendosen (30 droppar, 2 pumpar) och barn (1-3 år) kan ta en fjärdedels vuxendos (15 droppar, 1 pump). Produkten kommer i en 120 ml mörk glasflaska med pipett och ger ca 40 doser.

Helst bör produkten tas på fastande mage på morgonen, men den kan också tas före måltid senare på dagen.

Första gången är det bra att ta en halv dos, tillsammans med mat eller vätska för att se hur du reagerar och sen öka dosen gradvis. Det är vanligt och helt normalt när man introducerar goda bakterier i matsmältningssystemet att magen eller tarmen reagerar.

Smaken här då? Ja, det är faktiskt ingenting. Det smakar bara vatten. Och det är ju toppen, för det betyder att det blir väldigt lätt både att ta tillskottet själv, men också för barn som ju ibland kan vara kinkiga med smak och konsistens.

Här kan du köpa MaryRuth’s probiotika.

Glatt överraskad

Jag blev verkligen glatt överraskad av Mary Ruth’s produkter. De är väl genomtänkta för att ge både hög kvalitet, hög biotillgänglighet och inga onödiga tillsatser. De är dessutom riktigt goda och jag kan tänka mig att barn verkligen skulle gilla dessa produkter. Och även vuxna så klart, som inte gillar eller kan svälja piller.

Vinn dessa produkter

Under vecka 14 kan du nu vinna dessa tre kosttillskott från MaryRuth’s. Gå till inlägget på min instagramkanal och följ instruktionerna där för att ha chansen att vinna!

Här hittar du alla produkter från MaryRuth’s hos Glimja.