fbpx

Inlägget med mitt lavendelspa är i betalt samarbete med Glimja 

Om du följt mig ett tag vet du redan att jag är förtjust i Vermont Soap sedan tidigare och har använt deras giftfria kastilientvål i många år. Du har väl inte missat mitt inlägg om dess 10 olika användningsområden? Kolla in det!

Vermont Soap

Vermont Soap har också många andra fina, ekologiska produkter! Det är ett familjeägt företag vars vision är att göra tvålindustrin mer hälsosam och hållbar med enkla råvaror. De använder uteslutande naturliga basingredienser från hållbara källor i alla sina produkter. 

De är dedikerade till hållbar utveckling och underbara, ekologiska tvålar och hudprodukter. Alla deras produkter är fria från artificiella färger, parfymer, syntetiska tensider och syntetiska konserveringsmedel. Självklart är de också emot djurförsök. Certifierat av North East Organic Farmers (NOFA) and Vermont Organic Farmers (VOF), och möter alla USDA:s regler/kriterier för ekologisk matproduktion (vilka är strängare än de för ekologisk hudvård).

Lavendelspa hemma

Jag har fått hem en del nya produkter ur Vermont Soaps sortiment och bestämde mig för att testa dem under en spadag hemma. Dessa har en härlig doft av lavendel från eteriska oljor som lugnar nervsystemet, slappnar av och låter mig komma till ro. 

I samarbete med Glimja har du nu möjlighet att vinna ett produktpaket på min Instagramkanal med de naturliga produkter jag testat på min spadag!

Rengöringsskum

Först ut är en ekologisk, ren och biologisk nedbrytbar tvål baserad på förtvålade ekologiska oljor. Denna passar bra åt alla, även de med känslig hud. Jag använder sällan tvål eller duschtvål på kroppen, men denna är så pass mild att jag kan göra det vid behov. Men oftast använder jag den som handtvål. 

Vermont Soaps Foaming Soap kommer ut som ett vitt milt skum och doften är av lugnande lavendel med en blandning av citrus och cederträ som lyfter upp. 

Lavendelspa med doft av lavendel

Du kanske vet hur känslig jag är mot parfymer? Eteriska oljor, å andra sidan, älskar jag. Så jag ska erkänna att jag i början var lite skeptisk mot en sprayad rumsdoft. Men jag blev snabbt förtjust! 

Air Fresh Lavendel är en 100% naturlig doftspray som kan användas som ”luftrenare” för att skapa en fräsch doft i olika rum, i bilen, på huden, i håret, på lakan och på alla vattensäkra ytor. Det bästa av allt är att den inte innehåller någonting syntetiskt eller skadligt. Bara vatten, vegetabiliska oljor och avslappnande, härlig doft av lavendel från eteriska oljor.

Jag sprayar en dusch i badrummet innan jag kliver i badet.

Avslappnande bad

Jag tappade sedan upp vatten i vårt badkar och rörde ner ca 3 matskedar av aromaterapibadsaltet i badet. Det fungerar även utmärkt till fotbad, och då räcker det med en dryg tesked badsalt.

Detta fina aromaterapibadsalt med lavendel lugnar värkande muskler, ömma fötter och stressade hjärnor. Den innehåller bara tre ingredienser: havssalt, magnesiumsulfat (alltså epsomsalt eller bittersalt) som lugnar och slappnar av musklerna samt äkta lavendelolja som lugnar sinnet och ger avslappning. Magnesium tas upp av kroppen genom hudabsorption och når direkt musklerna och får dem att slappna av. otroligt skönt efter ett skönt träningspass.

Djuprengörande ansiktsmask

När jag sjunkit ner i badkaret masserar jag in ansiktsmasken på ren hud, blundar och slappnar av till lugn, meditativ musik. Ansiktsmasken låter jag verka i en kvart, men man kan har den allt från 10 min upp till max en timme. Ju längre, desto mer rengörande effekt.

Honey Love Facial Mask är en krämig ansiktsmask gjord av bara tre ingredienser, nämligen ekologisk honung, lavendelolja och vegetabiliskt ekologiskt glycerin. Den mjukgör, återfuktar och exfolierar på ett effektivt med samtidigt milt sätt och doftar gott av honung och lavendel.

Den ekologiska honungen har en naturligt rengörande och mild exfolierande verkan som tar bort yttre döda hudceller. Lavendel är lugnande för huden, antiseptiskt och används för att behandla inflammationer. Denna passar alla hudtyper och gillas av både män och kvinnor.

Efter badet känner jag mig som en ny människa. Musklerna är avslappnade och mjuka, huden len och skön och ansiktet fräsch och harmoniskt.

vermont soap

Vinn produktpaketet för eget lavendelspa!

Om du vill testa dessa i ditt eget lavendelspa så tycker jag du ska joina tävlingen i inlägget på min instagramkanal! Tävlingen pågår fram till 6.6!

Alla produkter hittar du i Glimjas webbutik och som vanligt levererar de även utanför Sverige!

vermont soap