fbpx

Inlägget om naturlig hårstyling är i betalt samarbete med Glimja.

Om du följer mig på Instagram har du säkert sett att jag de senaste månaderna experimenterat med värmefria lockar. Jag har lockat håret med badrocksskärp, tomma toapappersrullar, sockor och andra grejer jag hittat hemma.

Att locka ett fuktigt hår ger otroligt svall av lockar, men de håller inte alltid så lång tid. Jag har testat en del naturliga produkter för att ge håret stadga.

Hur länge håller lockarna?

Det varierar med din hårkvalitet. För mig håller oftast lockarna hela dagen eller till och med flera dagar. 

Om jag inte använder några produkter alls, brukar de hålla från några timmar till en hel dag.

Det beror också på vad jag lockar håret med. Sugrören gav till exempel väldigt hållbara, krulliga lockar, medan badrocksskärpets lockar försvann ganska snabbt. Jag tror det stora avgörandet är hur tajt man kan rulla på håret och hur mycket hår man tar till varje lock. 

Hur stylar jag håret?

Alla dessa kan du styla med och samtidigt få värmeskydd om du skulle vilja lockar håret med värme. 

Du kan ha dem i håret innan du lockar och efteråt för att krama upp lockarna.

Naturliga stylingprodukter

Dessa naturliga stylingprodukter använder naturliga örter och växtextrakt samt naturliga vitaminer i sina produkter. De innehåller inga parabener, skadliga konserveringsmedel, petrokemiska ingredienser, artificiella färger eller syntetiska dofter och är inte testade på djur.

Bruns hårsufflé

Efter duschen brukar jag först krama in Bruns hårsufflé i handdukstorkade längder och toppar. Den fungerar som hårgele, hårmousse och leave-in balsam i ett. Denna passar perfekt för dig som inte gillar en hård och lackerad hårgelslook.

Det känns som att man får ett tjockare, fylligare hår. Hårsufflén passar därför till frissigt och flygigt hår, hår som behöver volym och lätt blir nertyngt av andra stylingprodukter. 

Applicera produkten jämnt över handdukstorkat hår och föna det torrt för att få en härlig volym och fyllighet. Du kan också använda hårsufflén i torrt hår, men det är lättare att fördela produkten i fuktigt hår. Dessutom går det åt mindre produkt i fuktigt hår. Resultatet är dock detsamma. 

Produkten är svår att överdosera så risken för tyngt/platt hår är minimal.

Om man lätt får kluvna toppar är också denna bra. Den gör frissiga toppar mjuka och följsamma utan att håret känns klibbigt. Du kan då applicera hårsufflén i topparna och låta det självtorka för att minska på frissighet.

Om du har kortare hår kan du forma snygga frisyrer i fuktigt hår och låta självtorka. 

Aubrey Chia Hårmousse

Den naturliga hårmoussen med chia från Aubrey ger ett lätt skum. Krama in det i håret för mer definierade lockar. Den tämjer också friss och och skydda håret från värme från hårfön eller plattång. 

Du kan båda applicera i fuktigt och torrt hår och denna passar speciellt lockigt hår, tjock hår, torrt hår med friss och färgat hår.

  • Ekologiskt Chiaolja är rik på Omega 3 och ger näring och fukt till håret.
  • Ekologiskt Quinoa protein förhindrar att håret blir torrt.
  • Antioxidantrikt teextrakt skyddar håret mot värme.
  • Keratin och Ginseng ger styrka och struktur till trassligt, tjockt och lockigt hår.
  • Ekologisk Aloe Vera reder ut och skyddar håret samtidigt som det ger det näring och fukt.

Naturliga värmeskydd för håret

Om du inte har tid att skapa värmefria lockar kan du även locka ditt hår med värmen från en hårfön, platt- eller locktång.

Båda produkterna ovan fungerar också som värmeskydd för ditt hår. Applicera i fuktigt hår innan du börjar locka det.

Bamboo Blowdry Styler

Jag brukar också använda detta hårspray, Bamboo Blowdry Styler från Logona som är speciellt utvecklat för hår som stylas med värme. 

Bambuextrakt tillsammans med andra naturliga ingredienser ger ditt hår volym och ”studs”, samtidigt som det skyddar håret mot värmeslitage med örtextrakt från kamomill, björk och humle. 

Jag upplever att mitt hår blir glansigare av demma hårspray. Jag applicerar den i handdukstorkat hår och kammar sen håret lätt med en glestandad kamm eller borste och stylar med hårfön eller plattång.

Bruns balsamspray

En annan favorit är Bruns balsamspray och den använder både jag och mina systerdöttrar för att göra håret lättkammat och mjukt. Alltså även om jag inte tänker styla håret anvlnder jag denna, eftersom håret blir så otroligt mjukt och skönt.

Det är en vårdande och återfuktande spray som tack vare jojobaolja, Aloe Vera och sheasmör vårdar och verkar utredande på frissigt, torrt och tovigt hår. Den gör håret mjukt och glansigt.

Sprayen kan användas för att fräscha upp håret och kan komplettera balsamets effekt.

Sprayas direkt på torrt eller fuktigt hår och ska alltså inte sköljas ur.