fbpx

Inlägget om miljövänligt tvättmedel är i betalt samarbete med Skosh.

Skosh

Kommer du ihåg samarbetet jag gjorde med Skosh i höstas när de lanserade det revolutionerande probiotiska allrengöringsmedlet med refillsystem i tablettform, och senare deras miljövänliga maskindisktabletter utan mikroplast?

Att deras produkter är av de renaste jag hittat på marknaden betyder väldigt mycket för mig. Men en ännu större orsak till att jag så gärna samarbetar med Skosh, är för att de verkligen bryr sig om planeten.

För varje beställning som görs på hemsidan planterar Skosh ett träd tillsammans med Eden Reforestation Project. Och sedan Skosh startade har de räddat hela 6 ton plast och planterat över 6000 träd.

Idag kan jag erbjuda dig en rabattkod “MOROTSLIV15” som ger dig 15% rabatt på allt hos Skosh fram till 26.12.2021!

 

Beställ med rabattkod MOROTSLIV15!

Skonsamt för dig, dina kläder och miljön!

Du kanske vet att jag för över tio år sedan slutade med vanliga tvättmedel, eftersom de ofta innehåller fosfater, starka parfymer och andra otrevliga kemikalier som lämnar kvar i kläderna och kan irritera huden och störa det känsliga hormonsystemet. Dessutom är de väldigt belastande för vår miljö då de är svåra att bryta ner och kan störa djurlivet i havet.

För allt vi använder i våra tvättmaskiner åker ut i vattendrag och hav. Har du tänkt på det? Allt! Våra reningsverk är bra på att filtrera bort skräp och partiklar, men sämre på kemikalier.

Därför blir det extra viktigt att vi verkligen tar ansvar och väljer produkter som är miljövänliga. Och det behöver naturligtvis inte vara på bekostnad av effektivitet, som många verkar tro.

 

miljövänligt tvättmedel skosh morotsliv

Nyhet! Miljövänligt tvättmedel

Och nu gör de det igen och släpper ännu en superprodukt. Tänk dig helt miljövänliga ingredienser som ger en effektiv tvätt för riktigt rena kläder!

Denna gång har Skosh skapat ett veganmärkt, miljövänligt tvättmedel i pulverform för textilier. Det finns ett tvättpulver för vittvätt och ett annat för kulörtvätt. De tillverkas i Norden och båda kommer i komposterbar förpackning.

Tvättmedlet är effektivt från 30 grader och uppåt och alla ingredienser är av naturligt ursprung och en biologiskt nedbrytbar formula. Ingredienserna är 15-30% zeoliter, 5-15% icke-joniska tensider <5% tvål och enzymer och tillverkat i Norden. Dosera enligt doseringsanvisningen på påsen och sänk temperaturen för att skydda miljön. 

En påse innehåller 750g tvättmedel för vittvätt eller för kulörtvätt och den räcker i medeltal 44 tvättar.

 

Beställ med rabattkod MOROTSLIV15!

 

Fri från parfym, fosfater och plast

För mig är det ju väldigt viktigt att de produkter jag använder är fria från parfym.

Detta tvättmedel är inte bara fritt från parfymer utan också fritt från allergener och irriterande kemikalier samt färgämnen. Därför är det inte bara skonsamt mot naturen utan också för huden och hälsan och lämpar sig väl för allergiker och andra känsliga.

Men tvätten doftar fortfarande fräscht. Du vet, när det doftar rent utan att lukta parfym? Precis så!

Inget sköljmedel behövs, men har du väldigt hårt vatten så kan du tillsätta en halv deciliter ättiksprit i sköljmedelsfacket. Det är mjukgörande för textilierna. Skulle du dessutom vilja ha lite doftsättning så tillsätter du ca 5 droppar eteriska olja med (eller utan) ättikan.

 

miljövänligt tvättmedel skosh

Den vackra doseringsskopan är gjord av miljövänlig bambu och rymmer 40 ml.

Rabattkod hos Skosh

Jag är så glad att jag nu kan erbjuda dig en rabattkod! Det är nämligen så att du fram till 26.12.2021 kan använda rabattkoden MOROTSLIV15 för 15% rabatt på ett engångsköp.

Och vet du vad? Rabatten gäller på alla deras produkter, inte bara tvättpulvret. Så himla bra, tycker jag!

 

Beställ med rabattkod MOROTSLIV15!

 

Prenumerera på miljövänligt tvättmedel

Du kan också prenumerera på tvättmedel. Jag har precis signat up mig på deras prenumerationstjänst, så nu slipper jag komma ihåg att handla nytt tvättmedel.

Skosh erbjuder nämligen en smidig prenumerationstjänst som skickar hem tvättmedel till din dörr så ofta som du önskar!

På hemsidan finns ett hjälpmedel som hjälper dig räkna ut hur mycket du behöver. Klicka i hur ofta du tvättar kläder hemma, så räknas det automatiskt ut för dig hur mycket tvättmedel du behöver. Sen får du välja hur ofta du vill få försändelsen hemskickad med tvättmedel.

På din första leverans får du 20% rabatt när du startar en prenumeration. (Du behöver ingen rabattkod.) Och du kan avbryta den när du vill.

 

Tänk på att även om det är miljövänliga och naturliga ingredienser, så kan de vara allvarligt irriterande om de kommer i kontakt med ögon! Förvara alltid städmedel oåtkomligt för barn!

 

miljövänligt tvättmedel skosh