fbpx

Cecilia “ILA” Lassfolk

Jag kallas för Ila, och är kvinnan bakom Morotsliv. Jag är född och uppväxt i den lilla byn Pörtom och som ligger i svensktalande Österbotten på Finlands västkust.

Idag är jag bosatt i Stockholm, och har både Sverige och Svenskfinland som mitt arbetsfält.

Hälsoentusiast och influencer

Jag är utbildad barnträdgårdslärare (förskollärare), specialpedagog, beröringspedagog och arbetskonsulent (job coach). Min senaste utbildning är diplomerad kostrådgivare och näringsterapeut från Nordiskt Näringscenter i Stockholm. Jag älskar verkligen att få lära mig nya saker.

Idag jobbar jag heltid som egen företagare. Jag är hälsoinfluencer, bloggare och föreläsare. Jag har gett föreläsningar och workshops i hela Svenskfinland och på Åland sedan 2011 inom ramen för hälsa och hållbar livsstil.

Be om offert för att boka kurs eller föreläsning.

Mitt huvudsyfte är att inspirera andra till att hitta sina egna system för en mera hållbar vardag och ett enklare liv.

Utgår ifrån sig själv

Allt började 2009, då jag drabbades av utmattningssyndrom som resultat av att ambitiöst ha satsat på karriär, stressat i åratal och satt alldeles för höga krav på mig själv. Hela livet och hälsan rasade; kroppen och huvudet fungerade inte längre som förut. Jag mådde väldigt dåligt, men bestämde sig för att börja ta tag i saker och ting. I vårt poddavsnitt om Stress och utmattningssyndrom berättar jag om min resa.

Jag kände att jag behövde bygga upp mitt liv igen med mera hållbara byggstenar och göra nya val för att kunna komma tillbaka på benen igen. Det gick inte snabbt, men med små steg blev jag piggare, gladare och började må bättre. Idag mår jag bättre än någonsin och brinner för att inspirera andra till att våga hitta sin väg till en vardag med mera energi och glädje.

Något jag dock är noggrann med att framhålla är att de beslut som känns rätt för mig inte nödvändigtvis behöver vara de rätta för alla andra. Alla måste vi hitta vår egen väg och känna efter vad vi vill och vad som passar oss och våra liv.

Den nya livsstilen blev en blogg

Jag började 2009 satsa på att skapa ett så giftfritt liv som möjligt och har samlat på mig en massa life hacks sen dess. Det började med maten, och sen började jag fundera också på vad jag matade sin hud med och slutligen även på vilka produkter vi använde hemma.

Jag vill fokusera på att addera hållbara och hälsosamma vanor, snarare än att grubbla över saker man borde sluta med. Därför började bloggen också heta Morotsliv – att skapa ett liv där du satsar på det hälsosamma, hållbara, belönande, positiva.

Morot istället för piska, helt enkelt.

Good enough

Jag framhåller hela tiden att göra det som känns rätt för dig och som passar ditt liv. Börja med att göra nya, medvetna val på områden du tycker är intressanta. Ingen är perfekt och det är inte meningen heller att vi ska hopplöst försöka uppnå något sådant tillstånd. Vi hjälps alla åt att med små steg hitta lösningar för att bidra till en mera hållbar vardag hemma och i stort.

Ansvarsfriskrivning

Material som publiceras på Morotsliv är endast avsett för allmän information och inspiration och skall inte användas som professionell rådgivning. Det kan finnas risk för att innehållet inte är helt uppdaterat, uttömmande eller korrekt.

Morotsliv ansvarar inte för och har inga förpliktelser för material på hemsidan och kan när som helst och utan meddelande, ändra, uppdatera, radera och/eller komplettera information, produkter eller tjänster på hemsidan.

Eventuellt otillåtet användande av information på denna hemsida sker på användares egen risk. Morotsliv ansvarar inte heller för och har inga förpliktelser för material på annan hemsida med länk till eller från Morotslivs hemsida.