fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hälsosam mat och ID-kost på hälsomässan Hela dig – i balans, Nykarleby

26 januari, 2019 @ 14:00 - 16:00

15€

Kosten som gör dig friskare, piggare och gladare

Den stora majoriteten av all ohälsa i dagens samhälle är relaterad till livsstilen. Gener bestämmer känsligheten för hur lätt varje enskild individ drabbas av ohälsa, men det är livsstilen som ofta avgör om en sjukdom eller ett symtom bryter ut. Funktionsmedicin strävar efter att på vetenskaplig grund definiera och behandla de verkliga orsakerna till ohälsa med bland annat livsstilsförändringar och näringstillskott.

En stor del av livsstilen är kosten. Det finns en uppsjö dieter och kostråd idag och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska äta eller låta bli. En kost som passar de allra flesta och som har visat sig ge stora positiva effekter på hälsan och humöret kallas IFD-kost.

IFD-kost är inflammationsdämpande mat som håller kroppen frisk. IFD-kosten stöder friskprocesserna i kroppen och motverkar inflammation. Det är friskkost som till stor del består av färgglada grönsaker, fisk, olja, nötter och kryddor som alla är starkt inflammationsdämpande.

Att äta inflammationsdämpande mat kan göra att man blir mjukare i lederna och mindre stel i kroppen, huden blir friskare och allergier kan avta eller till och med försvinna. Samtidigt minskar risken för en uppsjö sjukdomar, såsom hjärt-kärlsjukdom, Alzheimers sjukdom, astma, cancer, benskörhet, diabetes och andra åldersrelaterade sjukdomar som har inflammation som grund.

IFD tar ställning till individuella näringsämnen, såväl som inbördes förhållande mellan olika näringsämnen. Det inkluderar även matens glykemiska index, det vill säga dess effekt på blodsockerhalten.

Details

Date:
26 januari, 2019
Time:
14:00 - 16:00
Cost:
15€
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/heladigibalans/

Organizer

Arbetsgruppen Fyrvaktarna
Phone
050 3753788
Email
heladigibalans@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Juthbacka Herrgård, Nykarleby
Juthasvägen 34
Nykarleby, 66900 Finland
+ Google Map
View Venue Website

OBS! Kursanmälan sker till arrangören om inte annat uppges.