fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Rent och rensat hem – med mindre kemikalier

10 oktober, 2018 @ 18:30 - 20:30

325kr

Ekostäda, minimera och organisera.

Lev enklare och mera miljömedvetet genom att minska på skräp och skadliga kemikalier hemma och skapa en trygg hemmiljö med enkla hacks. Det är varken svårt eller tråkigt, men ibland behöver man nya idéer och lite inspiration för att komma igång. Mat, kosmetika, textilier, prylar, leksaker och andra produkter innehåller ofta kemikalier som är skadliga för vår hälsa och miljö. Vi bekantar oss med vad vi behöver se upp med och diskuterar vad vi kan göra för att minska användningen av kemikalier i vardagen. Du får en guide i hur du enkelt kommer igång med ekostädning utan skadliga kemikalier, plastbantning och Zero Waste samt hur du kan organisera hemmet enligt Feng Shui och den populära ”KonMari-metoden”.

Vi utsätts för en massa kemikalier i våra hem som kan skada och förgifta oss och våra barn. De gömmer sig i barnens leksaker, mobiltelefonen, dina kläder eller möbler. Vi får i oss dessa då vi rör vi prylarna eller så andas vi in dem. Kemikalierna kan vara hormonstörande, cancerframkallande eller starkt allergena och då de blandas med varandra kan de ge oanade följder på grund av det som kallas för “Cocktail-effekten”.

Ila började skapa ett giftfritt hem 2009 och har samlat på sig en massa life hacks sen dess. Hennes bok väntas komma ut hösten 2018 och där fördjupar hon sig i just dessa life hacks och inspirerar andra till att hitta sina egna fungerande system för en mera hållbar vardag och ett enklare liv. Nu delar hon med sig av sina bästa tips.

Details

Date:
10 oktober, 2018
Time:
18:30 - 20:30
Cost:
325kr
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://simplesignup.se/event/138865-rent-och-rensat-hem-med-mindre-kemikalier

Organizer

In The Pink
Phone
040-608 08 70
Email
ceciliahjalmroth@inthepink.se
View Organizer Website

Venue

In The Pink, Malmö
Neptunigatan 2
Malmö, 21120 Sverige
+ Google Map
Phone
040-608 08 70
View Venue Website

OBS! Kursanmälan sker till arrangören om inte annat uppges.