fbpx

DENNA SIDA INNEHÅLLER ADLINKS

När jag handlar ska det vara något jag behöver, som håller och är giftfritt. Sen får det förstås gärna vara snyggt också. Är det mat, ska den gärna ha högt näringsvärde och vara ekologisk och närproducerad om det bara är möjligt.

Jag får ofta frågor om varifrån man kan köpa bra produkter, kosttillskott, supermat, plastfria matlådor och andra bra grejer.

På denna sida listar jag därför några företag som erbjuder högkvalitativa, hållbara produkter och som också har riktigt bra erbjudanden mellan varven. Hoppas att du blir lika nöjd som jag!

Varför ska du beställa via dessa länkar?

Allt material som jag publicerar på morotsliv.com är helt gratis – också inspirationsbrevet (som du förhoppningsvis prenumererar på redan).

Genom att beställa det du behöver via länkarna på denna sida, så stöder du bloggen utan att det kostar dig någonting. Tvärtom kan det rent av bli billigare för dig! Så det vinner vi båda på tillsammans.

Jordklok.se är Sveriges ledande nätbutik för ekologisk kroppsvård, naturlig tvätt och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil. Jordklok startades med ett gediget miljöintresse och en stark vilja att bidra till ett mer rättvist och grönare, med andra ord ”jordklokt”, samhälle.

Jordklok vill göra det enkelt för alla att minska sin miljöpåverkan genom att erbjuda ett brett utbud av naturliga, ekologiska och hållbara produkter på nätet. Visionen är att hjälpa folk att ändra sina konsumtionsvanor genom att erbjuda miljövänliga och etiskt riktiga alternativ.

Bodystore.com är Sveriges ledande hälsokostbutik på nätet och erbjuder produkter inom hälsokost, hudvård, ekologiska livsmedel, superfoods, sportkosttillskott och träningskläder. Du hittar varumärken som bland annat VitaPrana, Star Nutrition, Holistic, Helhetshälsa, Dr Hauschka, Weleda och Urtekram. Bodystore.com är en del av Health and Sports Nutrition Group HSNG AB, är certifierad av Trygg E-Handel och har fri frakt, fria returer och prisgaranti.

Bagaren&Kocken är ett svenskt företag med inriktning på spännande produkter för köket och hemmet med bra kvalitet och snygg design, gärna med glada färger. Idag är det Sveriges ledande internetbutik för köksredskap och design för köket.

Här hittar du ett brett sortiment baktillbehör, köksmaskiner och köksredskap i alla prisklasser och av mycket hög kvalitet.

Four Sigmatics team präglas av finsk sisuanda. De specialiserar sig på medicinska supersvampar och superörter och har hög kvalitet på sina produkter.

Nu kan du köpa deras produkter med 15% rabatt om du uppger koden ”morotsliv” i check out då du beställer från deras webbutik!

Det finns idag tusentals forskningsrapporter och undersökningar på supersvampar och de passar i princip alla olika dieter, från paleo till vegansk kost. Urbefolkningar över hela världen har i årtusenden använt sig av medicinska svampar, så man kan gott kalla dessa den ursprungliga supermaten!

Jag dricker chaga varje dag. Chaga stärker mitt immunförsvar, reishi hjälper mig hantera stress, lion’s mane hjälper mig med koncentrationen och minnet, cordyceps hjälper mig prestera fysiskt och balanserar min hormoner, maitake balanserar blodsockret och shiitake får min hud att stråla.

Om du bor i Finland kan du handla från FitnessFirst.

FitnessFirst är ett finskt familjeföretag som grundades 2010, vars hörnstenar alltid har varit kompromisslös kvalitet och låga priser. I sortimentet hittar du högkvalitativ ekologisk mat, superfoods, naturkosmetika och rena näringstillskott till överkomligt pris.

FitnessFirst startade 2009 när Lasse, grundaren själv, beställde råvaror runt om i världen för egen användning när inga liknande produkter hittades i Finland. Passionen och intresset för sin egen hälsa och prestation ökade ytterligare, och äntligen började Lasse börja med affärer.

Hyvinvoinnin Tavaratalo är en finsk webbutik för en hälsosam och ekologisk livsstil. Här finns ett urvsal med över 400 märken och närmare 6000 produkter. Du hittar naturprodukter, naturkosmetik, ekoprodukter, sporttillskott och ekostädningsprodukter.

 

Du kommer till svenska butiken genom att klicka på bilden ovan.

Lagerhaus ställer krav på egenskaper, funktionalitet, hållbarhet och säkerhet. Lagerhaus har även krav på tester som leverantörerna själva måste utföra. Exempel på kvalitetstester som görs är färghärdighet, tvättest och krympning. Lagerhaus följer aktivt EU:s lagstiftning, bl,a. REACH-förordningen och andra uppdateringar gällande kemikalier och har tagit fram mer långtgående kemikaliekrav för sina varor till exempel för textil och hygienprodukter. Kemikalier i hygienprodukter är exempel på ett område där Lagerhaus arbetar utifrån mer långtgående krav än vad lagstiftningen kräver.

Dun – Lagerhaus tar avstånd från dun som plockats från levande fåglar.

Läder – Lagerhaus accepterar enbart läder som biprodukt från köttproduktion.

Päls – Lagerhaus tar avstånd från päls och är genom Axstores medlemmar av ”Fur Free Alliance”.

Trä – Lagerhaus accepterar inte produkter av trä där materialet kommer från hotade arter.

PVC – Lagerhaus strävar efter att avveckla PVC (polyvinylklorid) i alla produkter på grund av flera negativa miljö- och hälsoeffekter.

Du kommer till finska butiken genom att klicka på bilden nedan.

 

KitchenTime grundades 2010 och är ett av Sveriges ledande e-handelsbolag inom köksprodukter. De jobbar för att skapa Nordens bästa utbud och shoppingupplevelse inom köksprodukter på nätet och har ett mycket brett och detaljerat sortiment, i dagsläget över över 45.000 artiklar. Utbudet sträcker sig över kategorierna matlagning, bakning, servering och utomhusmatlagning. De erbjuder alla kunder fri frakt och öppet köp i 365 dagar!

På ClearLife erbjuds kvalitativa, effektfulla och sköna produkter för optimal hälsa och en hållbar värld. Här handlar du alltid naturligt och/eller ekologiskt och hållbart. Till de mest populära produktkategorierna hör naturliga kosttillskott, superörter och superfoods, naturlig hårvård, naturlig hudvård samt ekologisk babyvård.
I över 15 år har Grön Gåva funnits på nätet och sålt ekologisk hudvård och hälsokost. Förutom ekologisk hudvård har Grön Gåva idag hälsokost, eko livs, eteriska oljor, te, choklad och böcker. Gör hälsa till en naturlig livsstil! Välj naturlig hudvård och hälsokost för miljön och dig själv.
På Grön Skönhet finns ekologiska produkter av högsta kvalitet och bra priser på hela sortimentet. Grön Skönhet säljer ekologiska produkter i hela Sverige. Fråga gärna deras duktiga och kunniga hudterapeuter om råd och tips då vi jobbar med dom flesta produkterna i våra behandlingar så kan dom rekommendera vad som passar just dig. Alltid fri frakt, snabba leveranser och gåva i varje paket. I sortimentet hittas storsäljare som Maria Åkerberg, Esse Probiotic Skincare, Eminence Organics & John Master mm.
Ekologisk Hudvård när den är som bäst!

Vitamera

Webbutik med kosttillskott och högkvalitativa hälsoprodukter. Vitamera erbjuder bland annat kosttillskott, aloe vera, mineraler, vitaminer, proteiner/aminosyror, fettsyror/Omega-3, enzymer, mjölksyrabakterier, sportprodukter och superfood. Här erbjuds framförallt Holistics produkter!

Jag kom i kontakt med Holistic och deras produkter för flera år sen. Jag tror faktiskt att det började med att jag provade Sanna Ehdins örtdetox och blev förtjust. Sen märkte jag att de också hade en massa andra bra produkter och de satsade hårt på hög kvalitet. Dessutom är de ett väldigt trevligt och humoristiskt gäng att ha att göra med och vi har haft en del samarbete senare. Jag använder lite olika märken på kosttillskott idag, men Holistic har förblivit en av mina favoriter.

Gå in på morotsliv.vitamera.se och registrera dig! Där kan du också bekanta dig närmare med deras produkter.

Du kan beställa både om du bor i Sverige och i Finland!

Tailor Store är en tjänst online som ger måttsydda och anpassningsbara kläder. Tailor Store klimatkompenserar för alla sina utsläpp och är 100% koldioxidneutrala genom bland annat återplantering av tusentals träd varje år i vår egen regnskog. Dessutom har de schyssta priser från 499 kr för våra måttsydda skjortor av högsta kvalitet. Produktionsanläggningarna inspekteras och certifieras av GOTS (Global Organic Textile Standard) vilket borgar för mycket höga standarder, både socialt och miljömässigt. En extra fördel med kläderna är att de inte är ”fast fashion”, utan något du kan bära år ut och år in.