fbpx

morotsliv

Din guide till hälsa och hållbar livsstil

 

 

 

Kosten

När du vill ha tips och idéer för hur du kan äta hälsosamt och näringsoptimera din mat. Enkla guider hjälper dig komma igång.

Kroppen

Enkla DIY-recept på hud- och hårvårdsprodukter som du snabbt och enkelt kan röra ihop själv. Även träning kan du läsa om här.

Hemmet

Här finns massor av tips om du är nyfiken på att börja ekostäda, plastbanta eller kemikaliebanta. Testa nya recept på egna tvättmedel.

Din guide

Jag vill bjuda dig på enkla tips och lösningar för att skapa en mer hållbar vardag för dig, dina familj och miljön.

Att leva hållbart och satsa på sin hälsa behöver inte handla om pekpinnar och förbud. Istället vill jag lyfta möjligheter, lösningar och morötter för att komma igång och skapa ett liv du älskar.

Bloggen bjuder dig på en kunskapsbas och är fylld av fakta, inspiration, guider och recept.

Instagram får du en daglig dusch av tips och ta del av min egen vardag.

Du kan också lyssna på min och Fanny Lindkvists podcast ”Fanny och Ila” och fördjupa dig i olika teman genom att lyssna istället för att läsa.

Genom att prenumerera på inspirationbrevet får du sammanfattning över vad som händer. Jag skickar det 1-2 gånger i månaden.

De 3 nyaste blogginläggen

IR bastu – hälsofördelar och erfarenheter

IR bastu – hälsofördelar och erfarenheter

Inlägget om IR bastu innehåller köplänkar till Glimja. Du har säkert hört talas om IR bastu, alltså infraröd bastu, och hur många stora profiler inom hälsa har egna IR bastur och “alla” tycker de är så bra.  Så var det åtminstone för mig. Jag hade läst om alla de...

read more
Rena tänder med naturlig tandvård och eteriska oljor

Rena tänder med naturlig tandvård och eteriska oljor

Inlägget om naturlig tandvård är ett betalt samarbete med Glimja Det var redan 2013 som jag första gången skrev om Living Libations och naturlig tandvård. Det är ett märke jag verkligen älskar och som jag kommer tillbaka till om och om igen. Idag ska jag berätta om...

read more
Giftfria hydroxyapatit ersätter fluor i tandkräm

Giftfria hydroxyapatit ersätter fluor i tandkräm

Inlägget om hydroxyapatit innehåller köplänkar. Du har säkert hört från din tandläkare att det enda som kan förhindra kariesangrepp är fluortandkräm och fluorskölj? Det har åtminstone jag fått höra otaliga gånger. Visst är det sant att fluor förhindrar kariesangrepp,...

read more