fbpx

Sjysta life hacks för hemmet

Vi utsätts för en massa kemikalier i våra hem som kan skada och förgifta oss och våra barn. De gömmer sig i barnens leksaker, mobiltelefonen, dina kläder eller möbler. Vi får i oss dessa då vi rör vi prylarna eller så andas vi in dem. Kemikalierna kan vara hormonstörande, cancerframkallande eller starkt allergena och då de blandas med varandra kan de ge oanade följder på grund av det som kallas för “Cocktail-effekten”.

 

Ila började satsa på att skapa ett giftfritt hem 2009 och har samlat på sig en massa life hacks sen dess. Hennes bok väntas komma ut hösten 2018 och där fördjupar hon sig i just dessa life hacks och inspirerar andra till att hitta sina egna fungerande system för en mera hållbar vardag och ett enklare liv. På föreläsningarna delar hon med sig av sina bästa tips. Kom och låt dig inspireras!

Kemikaliebanta hemmet

Ekostäda, minimera, plastbanta och organisera. Lev enklare och mera miljömedvetet genom att minska på skräp och skadliga kemikalier hemma och skapa en trygg hemmiljö med enkla life hacks. Det är varken svårt eller tråkigt, men ibland behöver man nya idéer och lite inspiration för att komma igång.

Mat, kosmetika, textilier, prylar, leksaker och andra produkter innehåller ofta kemikalier som är skadliga för vår hälsa och miljö. Vi bekantar oss med vad vi behöver se upp med och diskuterar vad vi kan göra för att minska användningen av kemikalier i vardagen.

Du får en guide i hur du enkelt kommer igång med plastbantning och Zero Waste samt hur du städar rent hem utan skadliga kemikalier samt inreder och organiserar enligt Feng Shui och ”KonMari-metoden”.

Gör egna ekotvättmedel

När man städar hemma fungerar enkla redskap och naturliga ämnen suveränt bra och är dessutom bättre för både din hälsa, plånboken och miljön.

Tillsammans gör vi olika rengöringsmedel såsom diskmedel, toalettbomber, allrengöringsmedel och maskindiskmedel. Du får också med dig ett recepthäfte hem tillsammans med produkterna vi lagar.