fbpx

Sjysta life hacks för kosten

Varje tugga av den mat vi äter borde bidra till högre nivåer i vår styrka, ambition, spiritualitet och skönhet. Varje måltid borde bidra med maximal energi, naturlig vätska, syre samt en hög vibrationsfrekvens som påverkar oss på den djupaste nivå och får oss att hålla en högre energi än vi tidigare gjort.

Vad vi äter bidrar till den nivå av hälsa vi önskar. Genom att äta näringsrik mat förändras kroppen på en molekylär nivå. Kroppen bygger starka celler och ger dig en massor av energi och en mental klarhet.

Ila började förändra sina kostvanor 2009 när hon mådde som sämst av utmattningssyndrom. Hon slukade litteratur om kost och hälsa och började hitta nya kostvanor som hjälpte henne hitta tillbaka till energin och glädjen. Detta brinnande intresse fick henne att 2014 börja studera näringsterapi. Ila har gett hundratals kurser sen 2011. På föreläsningarna delar hon med sig av sina bästa hälsotips och lär hur du bäst hanterar maten för att bibehålla näringen och få bort antinutrienter. Kom och låt dig inspireras!

Supermat och färgernas betydelse i maten

Visste du att grönt detoxar, gult gör dig glad, rött stöder blodkärlen och svart förlänger livet? Forskning visar att färgerna faktiskt spelar roll, eftersom färgerna är antioxidanter av olika slag. Detta gör det mycket lättare för oss att hitta livsmedel som stöder vår hälsa på bästa sätt.

Vår finska natur bjuder på en massa supermat fylld av näring och antioxidanter som vi behöver för att hållas friska och pigga. Men en stor del passerar dessvärre bara genom kroppen utan att tas upp. Vi går in på hur vi kan hantera och tillreda supermaten för att maximera näringsupptaget och stöda hälsan på bästa sätt.

Vi tar en djupdykning ner en vacker färggrann värld av bland annat bär, grönsaker och örter. Vi ser på hur vi kan använda mat som medicin genom att utgå från färgerna och välja supermat som är extra rik på antioxidanter!