fbpx

Sjysta life hacks för badrumsskåpet

Huden äter allt den tvättas, smörjas och sminkas med och det har betydande roll för vår inre och yttre miljö och hälsa. Varje dag bär en kvinna i medeltal 13 produkter, vilket ger ca 260 kemikalier. Vissa kemikalier är hormonstörande, andra är cancerframkallande eller starkt allergena, men vi vet väldigt lite om effekterna då de blandas med varandra, “Cocktail-effekten”.

Människan har under tusentals år framställt salvor, krämer, blomstervatten, smink, kropps- och hårvård från växtriket till att skänka skönhet åt hud, hår och naglar. Ila hjälper dig komma igång och göra enkla, sköna och naturliga hudvårdsprodukter, där vi utgår från kallpressade oljor, örter och växter samt ingredienser vi kan hitta i de egna köksskåpen..

Ila har ända sen hon var liten flicka tilltalats av idén att använda ätbara ingredienser som skönhetsmedel. Men det var först 2009 som hon började lära sig om vilka otäckheter dessa kan innehålla och började genast rannsaka och slänga ut alla burkar och flaskor från sitt badrumsskåp som innehöll skadliga kemikalier. Hon började experimentera med olika alternativ och har genom åren samlat på sig en massa olika tips för hur man enkelt och billigt till exempel kan sköta sin hygien, färga sitt hår och sminka sig med schystare grejer.

Ila har studerat hälsa och näringslära och började skapa sina egna hygien-, hudvård- och hårvårdsprodukter 2010. Nu delar hon med sig av sina personliga favoriter och bästa tips för strålande hud och vackert hår. Om du är mera praktiskt lagd, kom då med på workshop och lär dig laga dina egna salvor, schampon och spaprodukter. Du får också med dig recepthäfte så du kan fortsätta experimentera hemma.

Naturlig skönhet

Nyhet 2018!

I våra hygienprodukter och smink lurar otrevliga kemikalier som kan ge konsekvenser för både hälsa och miljö, men idag finns det goda alternativ av produkter med bra råvaror. Många kan du också tillverka själv. Få nya idéer för hur du kan förnya ditt badrumsskåp med naturliga och ekologiska alternativ som inte belastar hälsan eller miljön och samtidigt bli kvitt problem med huden eller hårbotten. Vi bekantar oss med salter, växtoljor och eteriska oljor och deras inneboende kraft att hjälpa huden på bästa sätt.

Skönhet kommer också inifrån. Faktorer som stress och kost kan påverka hudens välmående.Vi bekantar oss med vilken kost och vilka näringsämnen som hjälper din hud att stråla.

Naturligt vackert hår

Nyhet 2018!

Skapa dina egna hårvårdsprodukter av naturliga och ekologiska råvaror. Vi tillverkar bland annat ett schampo som är bra för känslig hårbotten och motverkar mjäll. Vi tillverkar också andra hårvårds- och stylingprodukter som passar de flesta hår.

Du får i en mindre grupp testa på att tillverka alla dessa olika produkter och får också med dig ett recepthäfte hem så att du kan fortsätta tillverka egna produkter hemma.

Sköna bivaxsalvor

Vi utgår från naturlig bivax och ekologiska oljor och örtoljor och tillverkar praktiska salvor som är bra för olika ändamål. Vi gör en hudläkande ringblomssalva, insektavstötande tjärsalva, tigersalva för ömma muskler och en vårdande lädersalva som också fungerar som läppbalsam.

Du får i en mindre grupp testa på att laga alla dessa olika salvor och får också med dig ett recepthäfte hem så att du kan fortsätta tillverka egna salvor hemma.