Cecilia “Ila” Nordman heter kvinnan bakom Morotsliv. Hon är född och uppväxt i den lilla byn Pörtom och som ligger i svensktalande Österbotten på Finlands västkust. Idag är hon bosatt i Stockholm, men har både Sverige och Svenskfinland som sitt arbetsfält.

Inspiratör och hälsoentusiast

Cecilia är utbildad barnträdgårdslärare (förskollärare), specialpedagog, beröringspedagog och arbetskonsulent (job coach) kan snart även titulera sig diplomerad näringsterapeut från Nordiskt Näringscenter i Stockholm. Idag jobbar hon heltid som egen företagare och entreprenör och är en efterfrågad föreläsare.

Cecilia har gett föreläsningar och workshops i hela Svenskfinland och Åland sedan 2011 inom ramen för hälsa och hållbar livsstil. Hon är en van föreläsare, kursdragare, bloggare och författare. Hennes första egna bok väntas komma ut inom 2018 och där fördjupar hon sig i just dessa life hacks och inspirerar andra till att hitta sina egna system för en mera hållbar vardag och ett enklare liv.

Utgår ifrån sig själv

Allt började 2009, då Cecilia drabbades av utmattningssyndrom som resultat av att ambitiöst ha satsat på karriär, stressat i åratal och satt alldeles för höga krav på sig själv. Hela livet och hälsan rasade; kroppen och huvudet fungerade inte längre som förut. Hon mådde väldigt dåligt, men bestämde sig för att börja ta tag i saker och ting.

Hon kände att hon behövde bygga upp sitt liv igen med mera hållbara byggstenar och göra nya val för att kunna komma tillbaka på benen igen. Det gick inte snabbt, men med små steg blev hon piggare, gladare och började må bättre. Idag mår hon bättre än någonsin och brinner för att inspirera andra till att våga hitta sin väg till en vardag med mera energi och glädje.

Något hon dock är noggrann med att framhålla är att de beslut som känns rätt för henne inte nödvändigtvis behöver vara de rätta för alla andra. Alla måste vi hitta vår egen väg och känna efter vad vi vill och vad som passar oss och våra liv.

Den nya livsstilen blev en blogg

Hon började satsa på att skapa ett så giftfritt liv som möjligt och har samlat på sig en massa life hacks sen dess. Det började med maten, och sen började hon fundera också på vad hon matade sin hud med och slutligen även på vilka produkter som användes hemma.

Dessa områden skriver hon om här på Morotsliv för också kunna inspirera andra som söker alternativa och hållbara lösningar.

Ansvarsfriskrivning

Material som publiceras på Morotsliv är endast avsett för allmän information och inspiration och skall inte användas som professionell rådgivning. Det kan finnas risk för att innehållet inte är helt uppdaterat, uttömmande eller korrekt.

Morotsliv ansvarar inte för och har inga förpliktelser för material på hemsidan och kan när som helst och utan meddelande, ändra, uppdatera, radera och/eller komplettera information, produkter eller tjänster på hemsidan.

Eventuellt otillåtet användande av information på denna hemsida sker på användares egen risk. Morotsliv ansvarar inte heller för och har inga förpliktelser för material på annan hemsida med länk till eller från Morotslivs hemsida.